MEB'in ciddiyeti kalmadı ve TES'in alınganlığı

MEB'in ciddiyeti kalmadı başlıklı yazımızda geçen bazı ifadelere Türk Eğitim Sen alınganlık gösterdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Temmuz 2015 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'in ciddiyeti kalmadı ve TES'in alınganlığı

İptallerin MEB'i ciddiyetten uzaklaştırmasına ve bazı sendikaların öğretmenlerden gelen her talebi gündemleştirmesine yaptığımız vurgu Türk Eğitim Sen de alınganlık yaratmış gibi görünüyor.

Bizim amacınız kamu yararını gözetmektir. Keyfiyetten uzak kurallı uygulamaların oturmasına hizmettir. MEB ya koyduğu "iptal yok" kuralına uymalı ya da böyle bir kural koymamalı.

Geçen yıl 2. il içi, il dışı yapıldı yüksek puanlı öğretmenlerinin gidemedim yerlere 2. de daha düşük puanlılar atandı. Adalet sağlanmış mı oldu?

Biz bu açıklamayı iptallerden sonra yaptık çünkü bu yıl etkilenme olmasın istedik.

MEB'e asıl uyarımız iptale itecek sebepleri ortadan kaldırması ve kendi koyduğu kuralların arkasında durarak insanların önlerini görenlerini, bakanlıklarına güven duymalarını sağlamasıdır.

Rotasyonda da aynı mağduriyeti yaratmıştır MEB.

Unutulmamalıdır ki Memurlar.net' in önceliği kamu yararıdır.

TES tarafından yayımlanan açıklamayı yayımlıyoruz...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk kişisel Twitter hesabından açıklamada MEB'in isteğe bağlı il dışı tayin iptali yapmasını ve öğretmenlerin 2. İl içi ve dışı tayin taleplerini eleştiren internet sitesine sert çıktı. Koncuk şunları kaydetti;
"Bir internet sitesi MEB'in ciddiyetinin kalmadığını iddia etmiş. Sebep? İl dışı iptalleri, 2. il dışı yapması, 2. il içi istekleri vb. şeyler.
Haber sitesi ayrıca sendikaların hoş görünmek için bu taleplere destek olduğunu da iddia etmiş.
Tayin iptali yapmak ciddiyetsizlik değildir. Kaldı ki, iptal isteyenlerin sayısı çok da değildir. Bu site eşine kızarak tayin isteyen, sonra pişman olanlardan, gittiği yer ilçe merkezi zannederek tayin isteyen, köy olduğunu anlayınca nedamet duyanlardan haberdar mıdır?
Esas ciddiyetsizlik, zorunlu çalışma süresini tamamladığı halde, onları aynı yerde yıllardır adeta çakılı bırakmak değil midir?
Yıllardır aynı ilin birbirinden 100-150 km uzaklıktaki ilçelerinde çalışmaya zorlamak ciddiyette, bunlara 2.tayin neden ciddiyetsizliktir?
Bu internet sitesi, bu haberi ile öğretmenlerin huzuruna hizmet etmemektedir. Aile birliğini sağlamak adına MEB'den talepte bulunmaktır.
Neden ciddiyetsizliktir? Sendikaların öğretmen ve memurların huzuruna yönelik çalışmasını başka taraflara çekmek ne kadar ciddi haberciliktir?
Bu internet sitesi, geçmişte il içi sıraların birden fazla çalıştırıldığından haberdar mıdır? 2. il içi istemek ciddiyetsizlikse, bu nedir?
Öğretmenler için istediğimiz bu talepler, yerine getirilmezse, bu haber sitesi bu durumun sorumlusu olmayacak mıdır? Bu site haberini çekmelidir.
Türk Eğitim-Sen'e göre MEB bu taleplerimize cevap verdiği sürece ciddiyet ve saygı kazanacaktır. Aksi takdirde aynı güvensizlik devam edecektir
Bu arada şunu da söyleyeyim, MEB çok hata yapmıştır, hala da yapmaktadır. Ama öğretmenleri hakir gören Ömer Dinçer'i de hiç özlemiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber