Boğulmalara karşı alınacak önlemler

Emniyet Genel Müdürlüğünce yaz mevsiminde yaşanan boğulma olaylarının önüne geçilmesi amacıyla alınacak tedbirlere yönelik talimat yayınlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2015 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boğulmalara karşı alınacak önlemler

Emniyet Genel Müdürlüğünce yaz mevsiminde yaşanan boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere yönelik yayınlanan talimat, illerin emniyet müdürlüklerine gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yayınlanan talimat doğrultusunda il emniyet müdürlükleri STK'lar, belediyeler, AFAD, milli eğitim müdürlükleri ve diğer kamu kurumları ile koordineli hareket edecek.

Yaz okulları, kurslar ve kamplar gibi yerlerde boğulmaya karşı bilinçlendirilmek amacıyla toplantılar düzenlenecek, bu konuda farkındalığın artırılmasına yönelik eğitim ve etkinlikler yapılacak.

Mahalle muhtarları, il ve ilçe müftülükleri ile işbirliğine gidilerek vatandaşların boğulma olayları konusunda bilinçlendirilmesi çalışmalarına katkıda bulunmaları sağlanacak.

Belirlenen yerlerde tedbirler artırılarak düzenli devriye ekipleri görevlendirilecek ve yüzme alanı olarak kullanılması yasaklanan yerlerde suya girenlere ilgili mevzuatı gereği idari yaptırım uygulanacak.

Konuyla ilgili billboardlarda, yerel gazete ve televizyonlarda yayınlanmak üzere afiş broşür ve kamu spotu hazırlanarak vatandaşları bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber