Toplu görüşmelerde istediğini alamayan memur çadır yaktı

Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerde istediği sonucu alamayan memurlar, Bursa'nın merkezinde toplu görüşmeleri takip etmek için kurdukları çadırı benzin dökerek ateşe verdi. Bir anda alevlerin sardığı çadır etrafında bulunan memurlar kaçıştı.

Panik havasının yaşandığı olayda alevler içindeki çadırı söndürmek isteyen bir memurun elindeki yangın tüpünün de bitmesi dikkat çekti. Gökyüzünü karabulutların sardığı olayda, Kamusen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, sert mesajlar verdi. Türkoğlu, butür eylemlerinin devam edeceğinin altını çizdi.

İki haftadır hükümetle, toplu sözleşme görüşmelerini sürdüren Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup memur, Şehreküstü Meydanı'nda görüşmeleri takip için kurulan çadırı benzin dökerek yaktı. Bir anda alevlerin sardığı çadır çevresindeki vatandaşlar panikle kaçıştı. Alevlerin yükselmesiyle vatandaşlar korkulu anlar yaşadı. Kamu -Sen il temsilcisi Selçuk Türkoğlu, ilk olarak uzlaşma yolunu seçmelerine rağmen hükümet kanadının iyi niyetlerini suistimal ettiğini söyledi.

Türkoğlu şöyle devam etti: "Beşinci dönem toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde memurların 15 gündür tüm iyi niyetine rağmen devam eden toplu görüşmeler hükümetin kamu çalışanlarını açlığa, yokluğa mahkum etmesiyle sonuçlanmıştır. İki milyon kamu çalışanını emeklisi, eşiyle, çocuğuyla yok farzetmiş ve açlığa mahkum etmiştir. Kamu çalışanları adına tüm iyi niyetimizle son anına kadar iyi sonuç almak adına takip etmiş, hükümetten iyi bir niyet beklemiştik. Dün gece itibariyla gördük ki, hükümet kamu çalışanlarını yok saymaktadır. Hükümet kamu çalışanlarını yoksullağa mahkum ediyor. 'İstediğiniz yere dökülün, istediğiniz eylemi yapın' denildi bize. Artık bundan sonra söz bitmiştir. Tarık Bin Ziyad'ın gemileri yaktığı gibi, bizde çadırı yaktık. Ey Başbakan, artık Kamu-Sen rüyalarına bile girecek, ey sayın bakanlar sizde bilinki, bundan sonra rüyalarınızda kabusunuz olacağız."

"Tayyip baş vekil, memur aç-sefil; memuru yakan biz de yakarız; Sandıkta hesap soracağız" sloganları atan memurlar Türkoğlu'nun yaptığı açıklamayı da sloganlarla kesti.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber