Ziraat Katılım, yıl sonunda 25 şubeye ulaşacak

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan, 2023 itibarıyla 500 şubeye ulaşma hedefleri olduğunu bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2015 01:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ziraat Katılım, yıl sonunda 25 şubeye ulaşacak

Arap Türk İşadamları Derneği (ARTİAD) iftarında Arslan, Türkiye ekonomisinin son 12 yılda büyük gelişim katettiğini, ihracatın 150 milyar doları geçtiğini, buna karşın Türkiye'nin Müslüman ülkelerle olan ticaret hacminin hala 35 milyar dolar olduğunu belirterek, bu rakamın yeterli olmadığını anlattı.

Ziraat Katılım'ın Türkiye'de devlet eliyle kurulan ilk katılım bankası olduğunu hatırlatan Arslan, Halk Bankası ve VakıfBank aracılığıyla iki katılım bankasının daha devreye gireceğini kaydetti.

Faaliyete başlayalı 1 ay olduğunu ve 4 şubeye ulaştıklarını aktaran Arslan, "Sene sonu itibariyle 20-25 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. 2018 sonunda hedefimiz 170 şubeye ulaşmak. İnşallah 2023 itibariyle de 500 şubeye ulaşma gibi bir hedefimiz var. Türkiye'nin her yerine yayılmak ve katılım bankacılığı pastasının büyümesini sağlamak istiyoruz" dedi.

ARTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kerim ise dernek olarak 23 ülkeyi temsil ettiklerini, Arap işadamlarını Türklerle tanıştırmak, birlikte bir çok alanda tesis kurmalarına yardım etmek, böylece ülkelerin ekonomik kalkınmasına yardım etmek istediklerini dile getirdi.

Türkiye ile Ortadoğu arasındaki ticaret hacminin 35 milyar dolara ulaştığını anlatan Kerim, "Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile iş hacmi 8,6 milyar dolara, Irak ile 10,8 milyar dolara, Mısır ile 1,4 milyar dolara, Kuveyt ile ise 568 milyon dolara ulaşmış durumda. Bu gösteriyor ki 12 yılda 7 katlık bir büyüme var iş hacminde" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin de katıldığı program, konuşmaların ardından fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber