Celal Doğan, Saray'daki 1.5 saatlik görüşmeyi anlattı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğü ortaya çıkan HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Meclis Başkanlığı seçiminden önce, pazartesi günü gerçekleşen ve 1.5 saat süren görüşmenin detaylarını HABERTÜRK'e anlattı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Temmuz 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Celal Doğan, Saray'daki 1.5 saatlik görüşmeyi anlattı

BÜLENT AYDEMİR

Görüşmenin basında yer alış biçiminden rahatsız olduğunu belirten Doğan, telefonda sorularıma cevap vermeden önce bir düzeltme yaparak "Basına sızan olay yanlış. 'Savaş kabinesi' ifadesi doğru değil. Öyle bir şey geçmedi. Bunun algısı bile yanlış olur" ifadesini kullandı. Doğan, "AK Parti-MHP koalisyonu savaş kabinesi olur" gibi bir ifadeyi kesinlikle kullanmadığını söyledi.

'KASIMDA ERKEN SEÇİM'

Görüşme talebinin kendisinden geldiğini kaydeden Doğan, "Partiyle ilgili bir görüşme, partim adına resmi bir görüşme olmadı" diye konuştu. Erdoğan'la belediye başkanlığı döneminden hukukunun olduğunu vurgulayan Doğan, "Yıllar sonra bir araya geldik. Hemen her şeyi konuştuk. Kendisi de düşüncelerini anlattı. 1.5 saat boyunca Antep'ten de konuştuk" dedi. Kendisinin de bir milletvekili olarak görüşlerini dile getirdiğini belirten Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümet kurma çabalarına ilişkin, "Sandıktan koalisyon çıkmıştır. Bu başarılamazsa yeniden seçim seçeneği değerlendirilir. Ben, hükümet kurulması için yetkilerimi kullanarak her türlü yolu deneyeceğim. Olmazsa yeniden seçime gidilir" dediğini aktardı. Doğan, "Sayın Cumhurbaş- kanı bunu dener mi denemez mi bilemem. Ancak olmazsa kasımda yeniden seçime gidilir" ifadesini kullandı. Doğan, seçim atmosferinde HDP'ye ve çözüm sürecine karşı katı tavır takınan Erdo- ğan'ın bugünkü tavrını sorduğumda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çözüm, barış sürecini devam ettirme izlenimi edindim" yanıtını verdi. Doğan, çözüm süreciyle ilgili kendi görüşlerini ise şöyle özetledi: "Partimizin, genel başkanımızın kararı var. Biz, barış süreci devam ettirilsin istiyoruz. İnsanlarla, partilerle her şartta konuşuruz. Barış süreci olmazsa olmazımızdır. Çözüm süreci, barış, HDP için Türkiye için olmazsa olmaz koşuldur. HDP'nin aldığı yüzde 13 oy ve yapılan tüm araştırmalar, toplumun bu süreci desteklediğini ortaya koyuyor."

'HDP DESTEKLİ HÜKÜMET'

Celal Doğan, dışarıdan HDP destekli bir AK Parti azınlık hükümeti formülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşüp görüşmediğine yönelik sorum üzerine, "Öyle bir yetkim yok ki. Ben 40 yıldır siyaset yapıyorum. Bir partinin milletvekili, bu tür yetkili olmadığı konularda konuşabilir mi? Ben oraya basının gündemine girmek için gitmedim. Öyle bir derdim de yok. Siyasi disiplin içinde, partimin kurallarına uyarak, yetkili organlarını aşmadan görüştüm" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber