Polis cenazesinde şaşırtan '2 TL' mesajı!

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde kazada hayatını kaybeden polis memurunun cenazesinin memleketine gönderilmesi sırasında yapılan masrafların karşılanması için emniyette görevli her personelden 2 TL para istendiği iddia edildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Temmuz 2015 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis cenazesinde şaşırtan '2 TL' mesajı!

Mustafa ŞEKEROĞLU

Gemlik'e bağlı Kumla'da görev yapan 32 yaşındaki polis memuru Ahmet Çamlıbel, 19 Haziran gecesi resmi araçla kaza geçirdi. Araçta hasar meydana geldi. Sabah saatlerinde emniyete giderek kaza raporu veren polis memuru, aracın masraflarını kendisinin karşılayacağını bildirdi. Otobüsle olay yerine gidip kaza tutanağı tutan Çamlıbel, ardından Kumla'da park ettiği aracına binerek Gemlik'teki merkeze gitmek için yola çıktı. Ancak Çamlıbel, ikinci kez kaza geçirdi. Armutlu-Gemlik Karayolu'nda Çamlıbel'in kullandığı otomobil, bariyerlere çarptı. Araçta sıkışan Çamlıbel hayatını kaybetti. 4 yıldır aynı bölgede görev yapan Çamlıbel'in cenazesi, il emniyet müdürlüğüne ait cenaze aracıyla memleketi Hatay'a gönderildi. Çamlıbel'in eşi ve çocuğu ile yakınları da kaymakamlığın tahsis ettiği bir minibüsle, cenazeye eşlik ederek Hatay'a götürüldü. Çamlıbel burada toprağa verildi.

'BÜROYA BIRAKABİLİRSİNİZ'

İlçe emniyet müdürlüğü kazayla ilgili soruşturma başlattı. Çamlıbel'in, kazayı yaptığı sırada görevde olup olmadığı araştırıldı. Soruşturma sürerken, personele gelen bir mesaj ise herkesi şaşırttı. İddiaya göre, ilçe müdürlük makamı adına, görevli tüm polis memurlarına 2 Temmuz'da gönderilen mesajda, "Çamlıbel'e yapılan cenaze masrafı için polislerin kişi başı 2 TL ödemesi gerektiği" yazıyordu. Mesajda, "Arkadaşlar; vefat eden arkadaşımız Ahmet Çamlıbel'in cenazesinin Hatay iline götürüldüğünde yapılan masrafları karşılamak için her personelden müdüriyet 2 TL toplamaktadır. Büroya bırakabilirsiniz" ifadesi yer aldı. İddiaya göre cenaze yolculuğunda 900 TL masraf yapılmıştı. Harcanan paranın devlet tarafından karşılanmayıp memurlardan istenmesi ilçede büyük yankı buldu. Hatay'a giden minibüste görevli polis memurlarının, harcamaları ve yemek masraflarıyla ilgili fişleri ilçe emniyetine verdikleri de öne sürüldü.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ: ÖYLE BİR TALİMAT VERMEDİM

Habertürk'ün ulaştığı Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ise böyle bir mesajın atılmadığını söyledi. Erçetin, "Ben öyle bir talimat vermedim. Resmi bir mesaj değildir. Kim yapmışsa bunu araştıracağım. Makam olarak öyle bir talebimiz olmadı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber