Her şeyin teorisi filmini izledi ve ALS teşhisi koyuldu

62 yaşındaki Paul Whyley geçen sene eşiyle birlikte Stephen Hawking'in hayatının anlatıldığı "Her şeyin teorisi" (Theory of Everything) filmini izledi. Filmin çıkışında ise kötü bir şüphe uyanmıştı. Stephen Hawking'in filmde anlatılan tüm şikayetleri ve belirtileri kendisinde de vardı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her şeyin teorisi filmini izledi ve ALS teşhisi koyuldu

Aylardır belirlenemeyen hastalığının ALS olabileceğini söyleyerek aile hekimine gitti. Bunun ardından doktoru hemen onu hastaneye yönlendirdi ve bazı testler yaptırmasını istedi. 2 hafta sonra ise üzücü sonuç geldi. Gerçekten de ALS hastasıydı. Nedeni bilinmeyen ve tedavisi olmayan hastalık motor sinir bozukluğu olarak da biliniyor. Önce kaslarda bazı sorunlarla kendisini gösteren rahatsızlık, daha sonra kişilerin yemek bile yemesini güçleştirecek dereceye kadar ilerliyor. Ancak hastalığın, hangi hastada ne zaman bu evreye erişeceği ise bilinmiyor.

"BİR SAHNEDE TAMAMEN KENDİMİ GÖRDÜM"

4 torun sahibi Whyley, filmde kendisini gördüğünü anlattı, "Filmin bir sahnesinde Hawking, koşarken aniden düşüyordu. Ben de aynı şekilde düşmüştüm. Bir yerde de sağ eliyle yazı yazacakken elini tahtaya kaldırmaya zorlanıyordu. Ben de aynı şekilde çalışırken bazen sol elimle, sağ elimi yerleştirdikten sonra işimi yapıyordum. Filmi izledikten sonra ise artık tamamen emin olmuştum."


Stephen Hawking'in hayatının anlatıldığı filmde, bilim adamını Eddie Redmayne canlandırmıştı

STEPHEN HAWKING KİMDİR?

Stephen Hawking 1960'ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahküm etti. Ünlü bilim adamı buna rağmen birçok kitap yazdı ve kitapları 40 dile çevrildi.

Hayatı ise başrollerini Eddie Redmayne ile Felicity Jones'un oynadığı Her şeyin Teorisi ismindeki filme konu oldu. Film geçtiğimiz yıl Eylül ayında vizyona girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber