Ülkü ocaklarından Çinli-Koreli açıklaması

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, dün Sultanahmet'te düzenlenen protestoda ne Koreli ne de başka bir turist kafilesinin saldırıya uğradığını, böyle bir olayın asla yaşanmadığını belirtti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2015 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ülkü ocaklarından Çinli-Koreli açıklaması

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara dikkati çekmek üzere dün Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşte çıkan olayların turist kafilesiyle ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Yürüyüşün sona erdiği Ayasofya'da yapılan konuşmalar sırasında sivil polislerle bir grup arasında tartışma yaşandığını anlatan Yıldırım, "Emniyet güçleriyle, bir grup arasında yaşanan bu olay, bazı televizyon ve gazeteler başta olmak üzere sosyal medyada 'Ülkücüler Çinli zannettikleri Korelilere saldırdı' şeklinde yansıtılmıştır. İddia edildiği gibi kesinlikle Koreli turist kafilesine herhangi bir saldırı olmamıştır. Ne Koreli ne de başka bir turist kafilesi saldırıya uğramıştır. İddia edildiği gibi böyle çirkin bir olay asla yaşanmamıştır. Eğer böyle bir saldırı olmuşsa, saldırı anının kameralara ya da fotoğraflara yansımış olması gerekmez miydi? Saldırıya uğradığı iddia edilen Koreli turist ya da turistlerde darp izlerinin olması gerekmez miydi? Yahut saldırıya uğradığı iddia edilen kişiler polis ekipleri tarafından koruma altına alındığı gösteren video ya da fotoğrafı olması gerekmez miydi? Saldırıya uğradığı iddia edilen bayan kamera görüntülerinde sadece gülerek 'ben Koreliyim' demiştir. Siz hiç saldırıya uğrayan kişinin güldüğüne şahit oldunuz mu? Hele hele böyle saldırıya uğradığı iddia edilen turist ise ağlamaması, panik yapmaması size normal geliyor mu? Polislerin onları koruma çemberine alarak refakat ediyor olmaları lazım değil mi?" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, yapılanın bir "algı operasyonu" olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Emniyetten tarafımıza yapılan ilk açıklama, bir polis memurunun gereksiz sert tutumu yüzünden polis ve grup arasında böyle bir tartışmanın yaşandığıdır. Bu polis memuru hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı da yine emniyet tarafından kurumumuza bildirilmiştir. Aziz Türk milletinin göz bebeği olan Ülkü Ocakları'na bu iftirayı atanların gayelerini ve kimlikleri, hepimiz çok iyi biliyoruz. Bizlere bu iftiranın atılmasının en büyük nedenlerinden birisi de 'Komünist Çin' idaresinin Doğu Türkistan'da katliam yaptığını, devlet terörü uyguladığını söylememizden rahatsız olan komünist Çin sevdalısı, kişi ve gruplardır.

KORELİ TURİSTLER ŞİKAYETÇİ OLDU

İstanbul Emniyeti Sultanahmet'te Koreli turist kafilesinde bulunanlara saldıran kişilerin yakalanması için başlattı. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimlik bilgilerinin belirlenmesine yönelik çalışma sürerken 2 Koreli turistin de polis merkezinde ifade verip şikayetçi olduğu, söz konusu olayla ilgili soruşturmanın "Mala zarar verme" ve "hakaret" suçlarının işlendiği iddiasıyla sürdüğü öğrenildi.

ÇİNLİ ZANNEDEN KİŞİLER TARAFINDAN YAPILDI İDDİASI

Ülkü Ocakları tarafından dün yapılan yürüyüş sonrasında bazı kişiler, Sultanahmet'te Koreli turist kafilesine sözlü ve fiile saldırıda bulunmuştu. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin Koreli turist kafilesini Çinli grup zannederek saldırdıkları belirtilmişti.

1 KADIN 2 KORELİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre olay sonrası 1'i kadın 2 Koreli turist ifadelerine başvurulmak üzere Sirkeci Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Polis merkezinde tercüman eşliğinde ifadeleri alınan turistlerin şikayetçi oldukları, bu şikayet sonrası soruşturmanın "mala zarar verme" ve "hakaret" suçlarının işlendiği iddiasıyla sürdüğü öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR

Polis yetkilileri, Kore'li turistlere yapılan saldırıyla ilgili çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldığını, henüz kimlikleri tespit edilemeyen saldırganları yakalamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber