Molotof tezgahından milyonluk vurgun çıktı

Ağrı'daki Paralel Yapı'ya bağlı dershanenin, hayali projeler için devletten 1 Milyon TL aldığı, paranın hesabı sorulmasın diye de "molotoflu saldırıda yandı" yalanını uydurduğu ortaya çıktı. Vurgun, ihbar sonrası polisin baskınıyla anlaşıldı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Temmuz 2015 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Molotof tezgahından milyonluk vurgun çıktı

FERİT ZENGİN YÜKSEL TEMEL

HAYALİ PROJE İÇİN 1 MİLYON TL'LİK VURGUN: İddiaya göre Ağrı Patnos'taki FEM Dershanesi Cemaate yakın Patnos Eğitim Sever Öğretmenler Derneği (PESÖDER) aracılığıyla Kalkınma Bakanlığı'nca desteklenen ve işsizler ve yoksullar için oluşturulan Sosyal Destek Programı (SODES) üzerinden, 3 yılda 1 Milyon liranın üzerinde para aldı. Ancak 1 milyon TL karşılığında yapılacağı söylenen 3 proje hiç hayata geçmedi.

ÖRGÜT SALDIRISI KILIF OLDU: Aldığı desteği farklı yerlere harcayan dershane vurgunu örtmek için 16 Şubat 2014'te, PKK'nın gençlik yapılanması tarafından yapılan molotoflu saldırıyı kullanıp, polis ve valiliğe tüm evraklarımız yandı bildirimi yaptı. Ancak bu yalan 1 Haziran'da Emniyet'e yapılan ihbarla ortaya çıktı.

VURGUN İHBARLA ORTAYA ÇIKTI: İhbar üzerine dershaneye giden polis, dershane kapasında çok sayıda belgeyi araca yüklenirken buldu. Aracı kullanan avukat M.A.G. hakkında işlem yapılırken, Dershane Müdürü T.S. ile dernek yöneticisi M.R.'nin "şüpheli" sıfatıyla ifadeleri alındı. İmha oldu denilen 12 adet klasör, 7 defter ile bilgisayarlara el konularak incelemeye alındı. Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber