Sınıra roket ve füze sevkiyatı

TSK'nın sınıra konuşlandırdığı roketler Halep'i vurma kapasitesine sahip. Roketler IŞİD kontrolündeki Bab ve PYD kontrolündeki Afrin karşısına yerleştirildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Temmuz 2015 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınıra roket ve füze sevkiyatı

NAMIK DURUKAN

IŞİD'in Kilis'in Öncüpınar sınır kapısı karşısındaki Es Selam kapısını almaya yönelik saldırıları devam ederken, YPG Cerablus üzerindeki baskıyı arttırdı. Suriye'de IŞİD etrafındaki çember daralıyor.

Rakka'ya 25 kilometre

Rakka'daki IŞİD hedeflerinin koalisyon uçaklarınca bombalanmasının ardından YPG ve ÖSO bileşenlerinin kente ilerleyişi dün de devam etti.

YPG'nin Rakka'ya 25 kilometre kadar yaklaştığı bildirildi. YPG bir yandan Rakka'ya ilerlerken diğer yandan Cerablus'a yükleniyor. TSK'nın Suriye sınırına önceki gün yeni silahlar sevketmesi dikati çekti. Bu silahlar arasında 80 kilometre menzilli çok namlulu roketler de bulunuyor. Ankara Topçu ve Füze Okulu'ndan sınıra sevk edilen roketler, Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Çobanbey köyü sınır hattı ve Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı'na getirildi.

Roketlerin ikisi IŞİD'in faaliyet alanı olan Elbeyli, Çobanbeyli arası ile Cilvegözü sınır kapısına, dördü ise PYD'nin elindeki bölgelerden olan Afrin'in karşısına konuşlandırıldı. Bu roketlerin sınırdan Halep'i vurma kapasitesinin bulunduğu, olası harekatta sınır ötesindeki 80 kilometrelik alanda bulunan hedefleri rahatlıkla vuracağı belirtiliyor. Sınıra konuşlandırılan roketlerin aynı zamanda IŞİD'in kontrol ettiği Bab bölgesindeki köylerde yaşayan Türkmenleri korumaya yönelik olduğu bildirildi.

Kilis'in Elbeyli ve Gaziantep'in Karkamış ilçeleri karşısında Suriye topraklarında IŞİD'in askeri faaliyetleri ve sınırdan sızarak Türkiye'ye geçmeleri sınır hattında yaşayan halkı tedirgin ediyor.

Sınır hattında bulunan Kilis'in Elbeyli ilçesi ile Çobanbeyli kesiminde Kaçak geçişlerin son günlerde arttığı ileri sürüldü.

Kilis'te tedirginlik

Sınır hattında yaptığımız gezi sırasında, IŞİD'in kontrol ettiği Çobanbeyli kesiminden çok sayıda kişinin tel örgüleri aşarak Türkiye'ye rahatlıkla geçişlerine tanık olduk. Ellerinde valiz ve çantalarla sınırdan geçen gruplar, minibüslerle Kilis'e oradan da Gaziantep'e taşınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber