Genelkurmay'dan şehitler için başsağlığı mesajı

Genelkurmay Başkanı Özel, Hakkari Şemdinli ve Suriye sınırındaki Akçakale'de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerler için mesaj yayımladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2015 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genelkurmay'dan şehitler için başsağlığı mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 5 Temmuz'da Hakkari Şemdinli'de, 6 Temmuz'da ise Suriye sınırındaki Akçakale'de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerler için mesaj yayımladı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "Şehitlerimiz" başlığı altında yer alan mesajda, Orgeneral Özel, "Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" ifadesini kullandı.

Mesajda, iki kazada şehit olan er Faik Yüce ve Şahabettin Atak'ın fotoğrafları da yer aldı.

Şehit asker Adana'da son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan jandarma er Şahabettin Atak, memleketi Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde toprağa verildi.

Şemdinli İlçesi Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı'na ait askeri kamyon, dün saat 12.00 sıralarında görev dönüşü ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Uğuraçan Köyü Yeşilbayır Mezrası yakınlarında sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, jandarma er Şahabettin Atak şehit olurken, 1 uzman çavuş da yaralandı. Terhisine 50 gün kala şehit olan Şahabettin Atak'ın cenazesi Hakkari'den Diyarbakır'a, oradan da uçakla Adana'ya gönderildi. Adana Havalimanı'ndan alınan cenaze, Ceyhan İlçesi'nin Belediyeevleri Mahallesi'ndeki Fatih Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Kütükçü, Belediye Başkan Vekili Sami Özsoy, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Evli, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Şehidin İzmir'de vatani görevini yapan kardeşi Cengiz, haber verilmediği için törene katılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber