Sağlık Bakanlığı, memurlar arasından uzman doktor alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2015 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı, memurlar arasından uzman doktor alacak

2015 Yılı Unvan Değişikliği Kurası

(Uzman (T.U.T.G.), Uzman Diş Tabibi, Diş Tabibi ve Eczacı Olarak Atanacaklar İçin)


Münhal Kadrolar için tıklayınız.


İlan Metni

17.04.2014 tarih ve 28975 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin "uzman tabip, uzman (T.U.T.G.), uzman diş tabibi, tabip, diş tabibi ve eczacı kadrolarına unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalar, ilgili mevzuatı gereğince sınavsız ve kura ile yapılır." hükmüne göre Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları (Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu) kadrolarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (A) bendine göre görev yapan personelden uzman (TUTG), uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı olarak atanmak isteyenlere ekte ilan edilen münhal kadrolar için 04.08.2015 tarihinde Unvan Değişikliği Kurası yapılacaktır.

Genel Esaslar

1-Başvurular Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (www.yhgm.saglik.gov.tr) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacaktır.

2-Unvan değişikliği ile atanmak isteyen ve kura son başvuru tarihine kadar (10.07.2015 tarihi dahil) uzman (T.U.T.G.), uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacılık mezunu olan kişiler bu kuraya başvurabilecektir.

(Uzman (TUTG) ve uzman diş tabibi kadrolarına müracaat edenler için; 10.07.2015 Cuma (dahil) gününe kadar mezun olunması ve en geç 31 Temmuz 2015 Cuma tarihine kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uzmanlık tescillerinin yapılmış olması gerekmektedir.)

3-Kuraya aylıksız izinde olanlar (izin dönüşü görevine başlamaları halinde atama işlemleri sonuçlandırılmak üzere) müracaat edebilecektir.

4-Başvuru sahibi eğitimini almış olduğu unvan ve branşı seçerek başvurusunu kaydedecek ve tercihlerini yapıp kontrol ettikten sonra başvurusunu kesinleştirecektir. Kesinleştirilmemiş veya Bakanlığımıza ulaştırılmamış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

5-Eğitimini aldığı unvan/branş dışında farklı bir unvan ve branşta tercih yapanların başvuruları kabul edilmeyecektir. 2

6-Başvuru yapacak olan adaylar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden açılacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla on (10) tercih yapabileceklerdir.

7-Kuraya girecek kişiler PBS üzerinden başvurularını kesinleştirdikten sonra tercih formunun çıktısını çalıştıkları kurum amirine veya notere onaylatacaklardır. Başvuru formu onaysız olanlar değerlendirilmeye alınmayacaktır.

8-Kuraya başvuranların PBS başvuru formu ile birlikte tercih ettiği unvan/branş ile ilgili uzmanlık belgesi, diploma veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisini en geç 20.07.2015 Pazartesi günü saat 18.00'a kadar T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Mithatpaşa Cad. No:3 06434 Sıhhıye /ANKARA adresinde olacak şekilde kargo şirketi veya APS ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir. Elden teslim edenler, evraklarını kendisi veya noter tarafından vekalet verdiği kişi aracılığı ile teslim edecektir. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır. Gönderilen belgelerin Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk başvuru sahibine aittir.

9-Yerleştirme işlemleri tercih önceliği dikkate alınarak kura ile bilgisayar ortamında ve noter huzurunda gerçekleştirilecektir.

10-Tercihlerine yerleşemeyen adaylardan genel kuraya katılma talebinde bulunanlar için boş kalan münhal yerlere genel kura ile yerleştirme işlemi yapılacaktır.

11-Kura yeri ve saati ile kura sonucu yerleşenlerin listesi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde ilan edilecektir.

12-İlan metninde belirtilen şartlara uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek; sehven başvuruları kabul edilip kura ile yerleştirilmeleri sonucu atanmaları halinde yapılan atamaları iptal edilecektir.

KURA TAKVİMİ 2015 YILI UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ KURASI

(Uzman (T.U.T.G.), Uzman Diş Tabibi, Diş Tabibi ve Eczacı Olarak Atanacaklar İçin)

KURA TAKVİMİ

SIRA

TARİH

AÇIKLAMA

1

06 Temmuz 2015 Pazartesi

P.B.S. Üzerinden başvurularının yapılması

10 Temmuz 2015 Cuma Saat 18:00 a kadar

2

20 Temmuz 2015 Pazartesi

Başvuru evraklarının son geliş tarihi Saat:18:00

3

04 Ağustos 2015 Salı

KURA TARİHİ

Yeri ve saati www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Münhal Kadrolar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber