TBMM'de 40 Vekil odasız kaldı

Meclis'te 40 milletvekili yeni halkla ilişkiler binasında oda yetmediği için odasız kaldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Temmuz 2015 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de 40 Vekil odasız kaldı

Nevin Bilgin

Milletvekilleri ancak koalisyon hükümeti kurulunca ardında da komisyon başkanları belirlenince boşalacak odalara yerleşebilecekler. Odasız milletvekilleri ellerinde çanta, danışman ve sekreterleri yanında ya da koridorlarda ellerinde çantayla gezici olarak Meclis çalışmalarını sürdürüyor. Hükümet kurulup, komisyonların oluşturulmadıkça da yeni odalarına kavuşmaları zor görünüyor.

Divan bu hafta belirleniyor

Eğer erken seçim kararı da alınırsa bu milletvekilleri odasız olarak seçimlere hazırlanmak durumunda kalacak. Kurada isimleri çıkmadığı için odasız kalan milletvekilleri, hükümetin kurularak, meclis komisyon başkanlarının belirlenmesini dört gözle bekliyorlar. Meclis Başkanlık Divanı bu hafta belirleniyor. Böylece Meclis'teki 50 kırmızı plakanın ve makam odalarının sağlanacak anlaşmaya göre 18'inin ya da 17'sinin yeni sahibi belirlenmiş olacak. Meclis Başkanvekillikleri için CHP'den Şavak Pavey, MHP'den Koray Aydın, HDP Meclis Başkanvekilliğini Yurdusev Sökmenler seçilirken, AK Parti'nin adayı ise henüz belirlenmedi. CHP idare amirini Tufan Köse, katip üyeyi de Gülizar Biçer olarak belirledi.

İhtisas komisyonları bekliyor

Milliyetçi Hareket Partisi'nin İdare Amiri Seyfettin Yılmaz olurken, katip üyesi belirlenmedi. Kendisine katip üye verilip verilmeyeceği henüz netleşmeyen HDP'nin ise Dilek Öcalan'ı katip üye olarak gösterebileceği belirtiliyor. Ak Parti de Salı günü yapılacak grupta idare amirliği ve katip üyelikleri belirleyecek. Meclis'te her biri 25 ve 26 üyeli olan 30'u aşkın ihtisas ve dış komisyonların başkanları için de seçim yapılması gerekecek. Önce partiler komisyonlara milletvekili isimlerini bildirecek. Ardından partiler aralarındaki anlaşma göre komisyon başkanlarını seçecek.

Ancak koalisyon görüşmeleri, hangi partinin hangi partiye anlaşacağı komisyon başkanlarının belirlenmesinde önem kazanacak. AK Parti'li üyelerin komisyonlarda çoğunluğu kalmadığı için partilerin birbirleriyle anlaşması gerecek. Ancak şu anda bu anlaşma olmadığı için bu makamlar, odalar ve kırmızı plakalı makam arabaları da boş bekleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber