Levent Gök: Seçimden sonraki atamalar hukuksuz

Danıştay 5. Daire'nin 2004'te aldığı bir kararı hatırlatan Gök, kararda "Geçici hükümetin yaptığı atamalar acil değilse siyasi amaçlıdır" denildiğini söyledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Temmuz 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Levent Gök: Seçimden sonraki atamalar hukuksuz

MERİÇ TAFOLAR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ak Parti hükümetinin 7 Haziran seçimleri sonrası 57'si üçlü kararnameyle 663 atama yaptığını belirterek, hukuksuz atamaların peşini bırakmayacaklarını bildirdi.

Gök, yaptığı değerlendirmede, "İktidardan düşmüş olan AKP hükümeti istifasını Cumhurbaşkanı'na sunup bu istifası kabul edildiği süreçten bugüne kadar çıkarmış olduğu kararnamelerle, 663 üst düzey atama gerçekleştirmiştir.

Bunların içinde kaymakamlar, elçiler, devletin bütün bakanlıklarının kadrolarına doldurulan atamalar vardır. Nedir bu telaş? Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? İktidardan düşmüş bu geçici hükümetin yaptığı atamaların tümü hukuken, siyaseten, teamüllere ve ahlaka aykırıdır" ifadesini kullandı.

'Atamalar geçersiz'

Danıştay 5. Daire'nin 2004'te verdiği bir karar bulunduğunu belirten Gök, kararda, "Geçici bir hükümetin yapmış olduğu atamalar çok acil bir atama değil ise siyasi amaçlıdır.

Bu nedenle yapılan atamaların kamu yararı ve hizmet gerekleriyle bağdaşır bir yanı bulunmamaktadır" denildiğini belirterek, "Bu atamaların tümü geçersizdir" dedi.

Danıştay 5. Daire, 2002 seçimlerinin ardından geçici hükümet görev başındayken, Konya İl sağlık Müdürlüğü'ne yapılan bir atamaya ilişkin başvuru üzerine 2004'te karar vermişti. Kararda, "Davalı idarenin dava dosyasına sunmuş olduğu belgelerden de anlaşılacağı üzere, 11 Ocak 2002'den 4 Kasım 2002'ye kadar 11 aylık sürede İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevlerine 87 adet atama yapıldığı halde, 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimlerinden hemen sonra, (yeni hükümete görev teslimi yapılmadan kısa bir süre önce) 4 Kasım 2002-19 Kasım 2002 arasında ve İl Sağlık Müdür Yardımcılıkları görevlerine acil atamayı gerektirecek somut bir nedenin varlığı da ortaya konulmadan, davacıyla birlikte 41 İl Sağlık Müdür Yardımclığı kadrosuna yapılan atamanın kamu yararı ve hizmet gerekleriyle bağdaşır bir yanı bulunmamaktadır.

CHP, 'Kurultay' yolunu kapadı

CHP yönetimi, 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından açıkladığı Olağan Kurultay takvimi ile olağanüstü kurultay çağrılarına resmen kapıyı kapatmış oldu. CHP'de 35. Olağan Kurultay takvimi 20 Haziran günü resmen başlatıldı. Aralık ayı içerisinde yapılması öngörülen kurultay takvimi kapsamında öncelikle mahallelerde delege seçimlerinin yapılması daha sonra eylül ve ekim aylarında ilçe kongreleri, kasım ayında ise il kongrelerinin yapılması öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber