Üniversite tanıtım günleri başladı

Uzun sınav maratonunun ardından öğrenciler için tercih heyecanı başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2015 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite tanıtım günleri başladı

En doğru tercihlerin yapılması için uzmanlar üniversite öğrencisi adaylarıyla buluşmaya başladı.

TEOG, YGS ve LYS'de tercih heyecanı başladı. Adaylar doğru tercih için Üniversite Tanıtım Günleri'nin yolunu tuttu. İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Türkiye'nin her yerinde tercihler konusunda bilinçlendirmek, öğrencilere destek olabilmek ve mesleklerin gelecekleri konusunda adaylara yardımlarını sunuyor. Üniversite öğrencisi adaylarına tavsiyelerde bulunan İstanbul Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Ertürk, "Bütün öğrenci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bu onların hayatıyla ilgili önemli ve zor bir aşama. Bugün yapacakları bir hata onları ömür boyu takip edecektir. Kendilerine tavsiyem ailelerinin ve yakın dostlarının etkisinde kalmadan gerçekten yeteneklerinin olduğu ve sevecekleri bir bölümü seçmelerinde yarar vardır. Biz de bu zor kararda İstanbul Esenyurt Üniversitesi olarak öğrencilerimize yardım etmeye hazırız. Türkiye'nin birçok yerinde standlar kurduk" dedi.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesindeki bölümlere de değinen Prof. Dr. Mümin Ertürk, "İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde Türkiye'yi yönetmeye adaylar yetiştiriliyor. İşletme Bölümü Türkiye'nin en büyük uluslararası işletmelerini yönetecek nitelikte öğrenciler yetiştiriyor" diye konuştu.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde, ülkenin hem kamu yönetimiyle ilgili hem de uluslararası ilişkilerle ilgili yönetimini sağlayacak bireyler yetiştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Ertürk, "Türkiye'nin büyüyen bir ekonomisi var. Dış ticaret hacmi 400 milyar doları aştı. Gayri safi milli hasılası 1 trilyon dolara yaklaştı. Yani Türkiye'de büyük bir ekonomi söz konusu. Bu ekonominin yönetimiyle ilgili bütün uluslararası organizasyonu, ithalatı, ihracatı yönetecek yöneticiler ve teknik elemanlar yetiştirilmektedir" açıklamalarında bulundu.

"Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü'nde de Türkiye'nin bütün dış ticaretini yönlendirecek, ekonomiyi yönetecek bunların organizasyonunu yapacak, yurt dışına giden tırları, uçak filolarını, gemileri, konteyner filolarını yönetecek dış ticaret bağlantılarını yapacak düzeyde bilgilerle donatılmış eleman yetiştiriyoruz" diyen Prof. Dr. Ertürk, "Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ise kamuya ve devlete ilişkin uluslararası ilişkileri ve ayrıca özel işletmelerin uluslararası ilişkilerini yönetecek düzeyde iyi lisan bilen elemanlar yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bizim bölümümüzün birine giden bir öğrenci başka bir bölümü de bitirecek şekilde düzenlenmiş programlar görüyor" diye konuşan Ertürk, bir bölüme kaydolan öğrencinin Çift Dal Eğitimi ile iki lisans diploması alabildiğine değindi. Ayrıca yoğun bir yabancı dil eğitimi verdiklerini de söyleyen Ertürk, "İngilizcenin yanında mesleki alanda ihtiyaç duyacağı dil seçenekleri sunuyoruz. Rusça, Çince, İspanyolca, Fransızca ve Arapça gibi dil seçenekleri de var. Yani çok dilli, iyi dil bilen iyi yöneticiler değiştiriyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber