KDK sürekli engelilik raporunu kabul ettirdi

Kamu Denetçiliği Kurumu, şikayetçinin almış olduğu sürekli engelli raporunun, erken emeklilik için müracaat etmiş olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından kabul edilmemesi işleminin iptal edilmesi talebini uzlaşma ile çözüme kavuşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2015 10:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
KDK sürekli engelilik raporunu kabul ettirdi

Şikayetçi başvurusunda? Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almış olduğu engelli raporunda engel durumunun ortopedik ve kronik, rapor süresinin ise sürekli ve yüzde 72 oranında engelli olduğunu belirtti. Şikayetçi, erken emeklilik için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına başvurduğunu fakat bu raporun kabul edilmediğini, yeni bir rapor alınması gerektiğinin kendisine bildirildiğini ileri sürdü. Şikayetçi, almış olduğu engelli raporunun kabul edilmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu.

Şikayet dosyası üzerinde yapılan inceleme neticesinde Kamu Denetçiliği Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile şikayet konusuna ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun arabuluculuk çalışmaları sonuç vererek, Sosyal Güvenlik Kurumu, şikayetçinin konu olan raporunun kabul edileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber