Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet iddiası

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi K.U.'nun, M.İ. isimli işadamının tapulu arsasına akaryakıt istasyonu ruhsatı verilmesini sağlamak için 50 bin lira rüşvet aldığı iddia edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, meclis üyesinin istifasını istediğini ve iddianın araştırıldığını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2015 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet iddiası

Mersin gündemine oturan rüşvet iddiası, rüşveti verdiğini iddia eden işadamı M.İ.'nin Büyükşehir Belediyesi'nde meclis üyesi K.U. ile tartışmasıyla ortaya çıktı. İddiaya göre, işadamı H.İ.'nin oğlu M.İ., yaklaşık 1 yıl önce Mersin'in merkez Mezitli ilçesi Kuyuluk Kavşağı civarındaki tapulu arsalarına akaryakıt istasyonu kurmak için harekete geçti. Bunun için işlemlere başlayan M.İ.'nin, bazı bürokratik engellerle karşılaşması üzerine, Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi K.U., şirketin planlama işlerini yapan Y.D.'yi aradı. Ruhsat işini çözebileceğini belirten K.U., aileden 50 bin lira rüşvet aldı. Ancak, parayı vermelerinin üzerinde 6 ay geçmesine karşın hala ruhsatı alamayan M.İ., 3 Temmuz 2015 tarihinde geldiği Büyükşehir Belediyesi'nde K.U. ile tartıştı.

"YANLIŞ YAPAN HER KİM OLURSA OLSUN SONUCUNA KATLANIR"

Bu tartışmayla ortaya çıkan rüşvet skandalına el atan Başkan Kocamaz, işadamı M.İ. ile meclis üyesi K.U.'yu bir araya getirerek, olayın iç yüzünü öğrenmeye çalıştı. Meclis üyesinin istifasını isteyerek, idari inceleme başlatılabilmesi için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talebinde bulunan Kocamaz, rüşvet skandalının kamuoyuna yansıması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, söz konusu olayla ilgili söylenen sözlerin çelişkili olduğunu belirten Kocamaz, "Konuyla ilgili gerekli incelemeyi sürdürüyoruz. Sözü edilen olayın taraflarını bir araya getirdik. Şahıslardan birisi harita işleri ile ilgili bir miktar ücret aldığını, ancak UKOME'den bu konuyla ilgili olumlu karar çıkmadığını, iş havada kaldığı için de aldığı parayı iade ettiğini söyledi. Gelinen noktada kendilerine bu işlerin 'şüyuu vukundan beterdir' diyerek istifa etmeleri gerektiğini söyledik. Bundan sonraki süreçte, gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra kamuoyuna detaylı bir açıklama yapılacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu gün, belediyesinin kapısına, 'Rüşvet bu kapıdan içeri giremez' tabelası astıran MHP'li Kocamaz, konunun MHP İl Teşkilatı tarafından da araştırıldığını ve gerekli işlemlerin yapılacağının ifade edildiğini kaydederek şöyle devam etti: "Şunu herkesin bilmesi gerekir ki, yanlış yapan her kim olursa olsun sonucuna katlanır. Bizim yanlış yapanlara karşı tavrımızın ne olduğunu cümle alem bilir. Bunun ispatı ise 20 yıllık görev süremizce Tarsus'taki uygulamalarımızdır. Biz kapının girişine o yazıyı boşuna astırmadık. O yazının sonuna kadar da arkasındayız. İlerleyen günlerde bu tür konularda ne kadar hassas olduğumuzu herkes bilecek ve bizi daha iyi tanıyacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber