'Başkanlık divanı oluşunca görevlendirmeyi yapacağım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki iftar programında vatandaşlara seslendi. Erdoğan: "Başkanlık divanı ve grup başkanvekilleri belli olduktan sonra bunlar bittikten sonra görevlendirmeyi ben yapacağım ve ondan sonrada hükümeti kurma süreci başlayacak."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2015 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Başkanlık divanı oluşunca görevlendirmeyi yapacağım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında çeşitli kesimlerden vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şu anda hükümet kendi Meclis Başkanvekilini ve Grup Başkanvekillerini onlar da açıklayacaklar ve Meclis'te başkanlık divanı oluşacak. Bunlar bittikten sonra da Cumhurbaşkanı olarak ben görevlendirmeyi yapacağım. Ondan sonra da hükümet kurma süreci başlayacak. Görevi vereceğim de tabii ki en fazla milletvekiline sahip olan partinin genel başkanı olacaktır. Bunu da süratle en kısa zamanda başkanlık divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım. Temenni ederim ki tüm siyasi partilerimizin ve onların genel başkanlarının bir sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri ve bir an önce hükümetin kurulmasıdır. Meclis Başkanlık Divanı'nın kurulmasının ardından başlayacak olan koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlandırılmasını temenni ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber