Uludağ Milli Parkı, orman köşkleri ile donatıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Uludağ Milli Parkı'nın bütün güzelliklerini vatandaşların kullanıma sunmak için inşa edilen 75 orman köşkü ziyaretçilerini bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2015 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludağ Milli Parkı, orman köşkleri ile donatıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Uludağ Milli Parkı'nın bütün güzelliklerini vatandaşların kullanıma sunmak için inşa edilen 75 orman köşkü ziyaretçilerini bekliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 5'inci milli parkı olarak ilan edilen Uludağ Milli Parkı, 127 bin 620 dekar alana sahip bulunuyor.

1'inci ve 2'nci Gelişim (Oteller) Bölgeleri, Kayak Alanları, Çobankaya ve Sarıalan Kamp Alanları ile Çobankaya, Sarıalan, Kirazlıyayla ve Karabelen Günübirlik Kullanım Alanları, milli parkın yüzde 10'unu oluşturuyor.

İnşa sürecine Haziran 2013'te başlanılan orman köşkleri, koruma ve kullanma dengesi gözetilerek ve milli parkın bütün güzelliklerinden yılın her döneminde faydalanma amacıyla tesis edildi. Bu kapsamda Çobankaya mevkiinde 23, Sarıalan mevkiinde ise 52 olmak üzere toplam 75 orman köşkü ziyaretçilerin kullanımına sunuldu.

Doğal dokuya uygun ve tamamen ahşap tarzda üç farklı tipte inşa edilen orman köşkleri su, nem ve ısıya karşı tam izolasyonlu, son derece konforlu olarak planlandı.

-Ziyaretçiler yorgunluklarını bu merkezde atacak

Uludağ Milli Parkı'na gelen ziyaretçiler, Uludağ'ın temiz havası ve doğal güzelliklerinden yararlanırken, diğer taraftan da tur güzergahlarında yapacakları yürüyüşlerle hem şehir yaşamının stresini atacaklar, hem de Uludağ'ın kaynak değerlerinin farkına varmış olacaklar.

Orman köşkleri çamaşır ve bulaşık makinesi, buzdolabı, televizyon gibi ziyaretçilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak eşyaların yanı sıra otantik sedir oturma grubu ile donatılarak misafirlerin dağ ortamında konforlu bir şekilde zaman geçirmeleri için her türlü imkanı sunuyor.

Uludağ Milli Parkı'nda yer alan orman köşkleri 7'den 70'e bütün ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve yorgunluklarını atmalarına olanak sağlayacak.

-Milli park ve tabiat parklarına 15 milyon ziyaretçi hedefi

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun de değerlendirmesine yer verildi.

Eroğlu, Türkiye'nin dört bir yanındaki milli parklarda, şehir ormanlarında, tabiat parklarında ve mesirelik alanlarda vatandaşların daha iyi vakit geçirmeleri için çalıştıklarını belirtti.

Eroğlu, "Vatandaşlarımızın tabiatla ve yeşille bütünleşmesi için böyle bir çalışma yaptık. Buraya giden vatandaşlarımız dağ ortamı ile konforu bir arada yaşayacaklar. Ayrıca bu çalışmalarımızı yaparken tabiata uygun malzemeler kullandık ve zarar vermemek için her şeyi düşündük" değerlendirmesinde bulundu.

Bundan sonra da milli parklara ve tabiat parklarına gerçekleştirdikleri yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirten Eroğlu, "Milli parklar ve tabiat parkları, 2014 yılında 13 milyon ziyaretçiyi ağırladı. 2019'da vatandaşlarımızın yeşile olan ihtiyacını daha da fazla gidermek için bu sayıyı 15 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber