Memur-Sen: Hedef üye sayımızı 1 milyonun üzerine çıkarmak

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "Birinci hedefimiz 850 binleri bulan üye sayımızı 1 milyonun üzerine çıkarmak. İkinci hedefimiz Türkiye'de edindiğimiz tecrübe ve birikimleri, medeniyet coğrafyamızın sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşmak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2015 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur-Sen: Hedef üye sayımızı 1 milyonun üzerine çıkarmak

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, birinci hedeflerinin 850 bini bulan üye sayılarını 1 milyonun üzerine çıkarmak, ikinci hedeflerinin ise tecrübe ve birikimlerini, medeniyet coğrafyalarının sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşmak olduğunu bilirdi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan, memur sendikalarının üye sayılarını içeren tebliğde, Memur-Sen'in 836 bin 505 üyeye ulaştığının belirtildiğine dikkati çekti.

Memur-Sen ve bağlı sendikaların, üye sayılarıyla rakiplerine fark attığını kaydeden Yalçın, bazı hizmet kollarında rakiplerini ikiye, hatta üçe katladıklarını ifade etti.

Uluslararası toplumda etkili bir konfederasyon oluşturmak istediklerini vurgulayan Yalçın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Birinci hedefimiz 850 binleri bulan üye sayımızı 1 milyonun üzerine çıkarmak. İkinci hedefimiz Türkiye'de edindiğimiz tecrübe ve birikimleri, medeniyet coğrafyamızın sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşmak. Bu kapsamda, Balkanlar başta olmak üzere medeniyet coğrafyamızın sivil toplum kuruluşlarıyla ittifaklar kurmak, ortak platformlar oluşturmak istiyoruz. Bu yolda ilk adımları attık, karşılıklı ziyaretler başladı. Üçüncü hedefimiz, Batı dünyasının ve demokrasilerinin kurduğu uluslararası platformlarla eşit şartlarda diyalog kurmak, insanlığın ortak beklentileri noktasında işbirliği yapmak."

Yalçın, son olarak da Türkiye'nin hem demokrasisini hem de ekonomisini büyütmeyi, ülkenin gelişen refahı ve özgürlüklerinden pay almayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber