Görme özürlü öğretmenin çektiği!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da görev yapan, "yüzde yüz görme engelli" raporu bulunan öğretmen Ali Ercan, hukuk ve yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle yeniden istenilen "heyet raporu" talebini kabul etmeyince, Milli Eğitim Müdürlüğünce, kendisine, sağlık kuruluşuna "güvenlik kuvvetleri yardımı" ile sevk edileceği bildiriminde bulunulduğunu belirtti.

Abdulkadir Paksoy Lisesi tarih öğretmeni Ali Ercan, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinden mezun olduktan sonra "tüm olumsuzluklar ve engelleme çabalarına rağmen" meslekte 18 yılını doldurduğunu söyledi.

Ercan, sağlık kuruluşundan "yüzde yüz engelli" raporu aldığını ve bakanlığın görme engellilerin öğretmenlik yapabileceği branşlara ilişkin genelgesi doğrultusunda atamasının yapılmasının ardından tarih öğretmenliğine başladığını kaydetti.

Eğitim yaşamı boyunca zaman zaman kendi dışında gelişen olaylardan sorumlu tutulmaya çalışıldığını ve yöneticilerin olumsuz yaklaşımı nedeniyle sıkıntı yaşadığını savunan Ercan, son olarak, "Okuldaki sağlıklı ortamı bozduğu, eğitim ve öğretimi baltaladığı" gerekçesiyle görevden alınmak istendiğini iddia etti.

Ercan, "Hukuksal mücadele ile bunu önledim, ancak yaşadığım sıkıntılar bir türlü sona ermedi" dedi.

Son olarak, "yüzde yüz oranında görme engelli" olduğunu belirtir sağlık raporu bulunmasına rağmen kendisinden yeniden bir rapor istendiğini ifade eden Ercan, şöyle devam etti:

"Hukuka ve yönetmeliğe aykırı olduğu için kabul etmedim. Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce aynı talebi içeren bir bildirim teslim edildi. Yazıda, 'okul idaresinden birinin refakati ve güvenlik kuvvetleri yardımı' ile sevk edilmem isteniyor.

Ben mesleğini seven, öğrencileri tarafından da sevilen bir kişiyim.

Toplumumuzda engellilere kucak açılıp, onların yaşam standardını yükseltme konusunda çabalar harcanırken, böyle bir uygulamaya maruz kalmam kabul edilebilir değil."

EĞİTİM-SEN'DEN TEPKİ

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa da Ali Ercan için okul idaresine gönderilen yazıda yer alan "güvenlik kuvvetleri" ibaresini doğru bulmadıklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "mahkeme" olmadığını belirten Boğa, Ali Ercan'a karşı "keyfiyet ve önyargı" ile yaklaşıldığını savundu.

Boğa, Ercan'ın haksız muameleyle karşı karşıya kaldığını iddia ederek, şöyle devam etti:

"Raporu bulunan eğitimciden tekrar rapor istenmesi yerinde bir uygulama değil. Ercan, bıktırılmak ve belki de malulen emekliye sevk edilmek isteniyor.

Güvenlik kuvvetleri yardımı ile bir kişinin sağlık kuruluşuna götürülmesi, ancak mahkeme kararıyla mümkün olur. Bu uygulama, hukuk ve yönetmeliğe aykırı." Boğa, sendikalarına üye olmayan Ercan'ın sorununa sahip çıktıklarını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurması halinde de destek olacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber