Tapuda rüşvet operasyonu: 15 memura gözaltı

İstanbul Mali Şube ekipleri, tapu ve nüfus müdürlüklerine yönelik sabaha karşı operasyon başlattı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 10 Temmuz 2015 09:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Tapuda rüşvet operasyonu: 15 memura gözaltı

Nihat ULUDAĞ

Operasyonda 15'i memur 30 kişi gözaltına alındı. Memurların, rüşvet karşılığında bazı müteahhit ve emlakçıları işlerini kolaylaştırdığı, gizli bilgileri rüşvet karşılığı verdikleri öne sürüldü.

Hakkında gözaltı kararı bulunan kişi sayısının 34 olduğu bildirildi.


İstanbul'da mali suçlara yönelik operasyonda, kamu çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Yolsuzluklarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 2 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından kent genelindeki 34 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Bazı kamu görevlilerinin rüşvet karşılığında emlak ve inşaat şirketlerine bilgi akışı sağladıkları iddiası üzerine gerçekleştirilen operasyonda, tapu ve nüfus müdürlüğü ile belediye çalışanlarının yanı sıra emlak ve inşaat şirketi yöneticilerinin de aralarında yer aldığı 30 kişi gözaltına alındı.

"Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde rüşvet, zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma, göreve ilişkin sırları hukuka aykırı olarak başkalarına verme" suçlarından gözaltına alındıkları öğrenilen şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber