Eşi affetti yargı affetmedi

Siiirt'te 6 yıl önce eşini bıçaklayan Kadriye Özbey'e 10 yıl ceza verildi. Özbey, 1.5 aylık bebeği ile birlikte cezaevine gönderildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2015 15:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Eşi affetti yargı affetmedi

Siirt'te 6 yıl önce bir tartışma esnasında kocasını bıçaklayarak yaralayan kadının yargılanması sona erdi. Mahkemenin verdiği 13 yıl 6 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından 10 yıla indirilen Kadriye Özbey, 1,5 aylık hasta bebeğiyle cezaevine gönderildi. Cezaya gözyaşı dökerek tepki gösteren Cumali Özbey, "Ben affettim devlet neden affetmedi? Eşim değil ben ve çocuklarım cezalandırıldı" dedi.

Olay 2009 yılında Sakarya Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde meydana gelmişti. 4 çocuklu Cumali Özbey (44), kıskançlık yüzünden tartıştığı eşi Kadriye Özbey (34) tarafından ekmek bıçağıyla karnında küçük bir sıyrıkla yaralanmıştı. Daha sonra barışan ve bir de kızları olan çiftin olayla ilgili davası kapanmadı. Aradan geçen süreden sonra aile, Yargıtay tarafından onaylanan kararla büyük şok yaşadı.

EVLERİNE POLİS GELDİ

Cumali Özbey, iki gün önce eve gelen polislerin, Yargıtay tarafından onaylanan ceza nedeniyle eşi Kadriye Özbey ve 1,5 aylık Elif Eda Özbey'i alarak cezaevine götürdüğünü söyledi. Şikayetçi olmadığı halde eşinin hangi mantıkla cezaevine gönderildiğine anlam veremediği aktaran Kadriye Özbey, "2009 yılında evde küçük bir kıskançlık yüzünden eşimle tartıştım. Her ailede yaşanabilecek bir tartışmaydı. O anda eşimin elindeki ekmek bıçağıyla karnımda küçük bir çizikle yaralandım. Birkaç gün sonra eşimle barıştım. Gayet mutlu aile ortamımız, 1,5 ay öncesine kadar bir kız çocuğumuzun dünyaya gelmesiyle taçlandı. Bu mutluluğumuz 2 gün önce eve gelen sivil polislerin, eşimi ve bebeğimi ceza evine götürmesiyle bozuldu" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTİYOR

Bebeğinin hasta olduğundan kapalı ortamda kalmaya dayanamadığını aktaran Cumali Özbey, "Allah rızası için Cumhurbaşkanından yardım istiyorum. Ben eşimi seviyorum, hiçbir problemim yok, şikayetçi değilim. Bayrama 1 hafta kalan eşim ve bebeğimi cezaevine götürmekle dünyamızı başımıza yıktılar. Bebeğim endokrin hastası, her 3 ay da bir tedavisi için Diyarbakır Tıp Fakültesi'nde götürüyorum. Şuan Esra 14, Yunus 12, Uğur 10 yaşlarında 3 çocuğumla bir başımıza kaldık. Çocuklar annesiz ne yapabilir. Mağduruz, mazlumuz, eşimin biran önce serbest bırakılması için ricada bulunuyorum. Allah rızası için bana yardım edilsin" dedi.

BOTAN ÇAYI'NDA KARDEŞİ VE 2 YEĞENİNİ DE KAYBETMİŞTİ

Cumali Özbey, 2011 yılında serinlemek için şehir merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Botan Çayı'na girerek boğulan kardeşi Fehmi Özbey ile yeğenleri Serdar ve İbrahim Özbey'in acısının hale yüreğinde olduğunu aktardı. Cumali Özbey, "O dönemde Botan Çayı üzerindeki baraj yetkilileri suçlu bulunduğu halde 5 yıl 10 ay ceza verilmişti. Yani baba ile iki çocuğunun ölümüne sebep olanlara 5 yıl 10 ay ceza, küçük bir bıçaklama sonucu ise eşime 10 yıl ceza veriliyor. Adalet bunun neresinde? Demek ki her şey garibanların başına geliyor. Devlet çocuklarımın geleceğiyle oynamasın, çocuklar büyüdüğü zaman hırsız mı olsun? Kendimi öldürecek durumdayım" diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan ailenin 10 yaşındaki çocuğu Uğur Özbey, annesini çok özlediğini ve biran önce ev dönmesini isterken, 14 yaşındaki Esra ve 12 yaşındaki Yunus Özbey ise annelerinin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Okula giden 3 çocuğun da teşekkür belgeli öğrenciler olduğunu aktaran Cumali Özbey, bir yandan cezaevindeki eşi ve bebeğinin yokluğunu, diğer yandan ise bu psikolojiyle çocuklarına nasıl anne ve babalık yapacağını kara kara düşündüğünü söyledi.

Özbey, İş-Kur il Müdürlüğü'nün asgari ücretle 6 aylık geçici temizlik elemanı olarak çalışıyor.

BASİT SIYRIĞA 10 YIL HAPİS

6 yıl önce meydana gelen olayda mahkeme Kadriye Özbey'e 16 yıl hapis verdi. Duruşma salonundaki iyi hali göz önüne alınan Özbey'in cezası 13 yıl 6 aya indirilerek kesinleşti. Kadriye Özbey'in avukatı durumu Yargıtay'a taşıyarak kararın bozulmasını istedi. Yargıtay da, geçtiğimiz günlerde cezanın çok olduğunu ve 10 yıla düşürülerek suçlunun cezaevine gönderilmesi kararını verdi. Kararın ardından Kadriye Özbey, 1.5 yaşındaki kızı ile birlikte iki gün önce cezaevine girdi.

MEHMET NİYAZİ DENİZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber