Vali ihtiyaç sahibi ailelerinin yüzünü güldürüyor

Vali Seddar Yavuz, ihtiyaç sahibi ailelerin sorunlarına çözüm bulmak için başlattığı "Gönülden Gönüle Projesi" kapsamında 16 ayda 750 aileyi ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2015 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali ihtiyaç sahibi ailelerinin yüzünü güldürüyor

Uşak Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfınca yürütülen "Gönülden Gönüle Projesi" kapsamında, kentte ihtiyaç sahibi aileler belirlenerek, birçok konuda destek sağlanıyor. Vali Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz ile bizzat takip ettiği proje kapsamında, 16 ayda 750 ev ziyareti gerçekleştirdi.

Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren proje kapsamında ihtiyaç sahiplerine yönelik ev ziyaretlerine ağırlık veren Yavuz, ailelerin yaşam alanındaki fiziksel olumsuzlukları giderilmesi, sağlık ve işsizlik gibi sorunların çözülmesine katkı sağlıyor, vakıf tarafından hazırlanan "ramazan paketi"ni hediye ediyor.

İhtiyaç sahibi ailelerin sorunlarına çözüm aradıklarını kaydeden Vali Seddar Yavuz, "Toplumun dezavantajlı kesimini oluşturan kimsesiz, yaşlı, engelli, fakir ve yardıma muhtaç aileler ile dul, yetim, şehit ve gazi aileleriyle görüşmeler yapan uzman ekibimizin yönlendirmesi ile ben ve eşim de bu aileleri ziyaret ediyoruz" diye konuştu.

Yavuz, proje kapsamında yürütülen çalışmalarla şu bilgileri aktardı:

"Proje kapsamında 5 ailenin evini yeniledik, 16 yaşlı huzurevine yerleştirildi, 42 kişiye iş bulduk, 7 kişi hastaneye yatırıldı, 7 kişinin malulen emekli olması sağlandı, 10 ailenin çocuklarının eğitimi takibe alındı, 5 çocuğa eğitim bursu verildi, 13 ailenin evlerinin çatıları onarıldı, 33 kişi hastanede tedavi ettirildi, 2 köye oyun parkı yapıldı, 598 aileye gıda paketi, 447 aileye kıyafet yardımında bulunuldu. Bunun dışında 22 aileye buzdolabı, 12 aileye çamaşır makinesi, 12 aileye fırın, 14 aileye televizyon, 6 aileye yatak, 35 aileye ev mobilyası temin edildi. İnsanların yüzlerindeki mutlu ifadelerini görmekten ve hayır dualarını işitmekten daha güzel bir şey duygu yok."

Kamuoyunda duyulmasının ardından hayırseverlerin projeye önemli ölçüde destek verdiğini belirten Vali Yavuz, özellikle ev eşyası bağışlarının giderek arttığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber