KESK, toplu sözleşmenin ertelenmesini isteyecek

Hükümet kurulamazsa toplu sözleşmenin ertelenmesi gündemde.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Temmuz 2015 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK, toplu sözleşmenin ertelenmesini isteyecek

2016-2017 yıllarına ait özlük haklarını belirleyecek olan toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasına az bir süre kala, halen hükümet kurulabilmiş değil.

3 Ağustos'ta başlayacak olan toplu sözleşme görüşmelerinin 4688 sayılı yasa gereğince hakem heyeti süreci de dahil olmak üzere 31 Ağustos'a kadar tamamlanması gerekiyor. Eğer 3 Ağustos'a kadar yeni hükümet kurulamazsa toplu sözleşme görüşmeleri memur konfederasyonları ile geçici AKP hükümeti arasında yapılacak.

KESK Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Fatma Çetintaş, siyasi belirsizlik nedeniyle ortada "muhatapsızlık" sorunu olduğunu belirterek, yeni hükümet kurulamadan toplu sözleşme görüşmelerine başlanması halinde geçici AKP hükümetinin toplu sözleşmeyi yürütmesinin meşru olmayacağını belirtti.

Fatma Çetintaş, toplu sözleşme görüşmelerinin kurulacak yeni hükümetle yapılması için TBMM'de yasa değişikliği ile toplu sözleşme görüşmelerinin eylül ya da ekim ayına ertelenmesini talep edeceklerini belirtti. KESK bu amaçla önümüzdeki günlerde siyasi partilerle görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber