Şırnak'ta zırhlı polis aracı devrildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sahur vaktinde bir grup tarafından düzenlenen gösteriye müdahale eden zırhlı polis aracı devrildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2015 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta zırhlı polis aracı devrildi

Atılan molotof kokteylleriyle alev alarak devrilen araçta sıkışan polisler arkadaşları tarafından çıkarılırken, yangın TOMA tarafından söndürüldü.

Şırnak ve ilçelerinde bir süre önce polis tarafından düzenlenen operasyonlarda PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H üyesi oldukları gerekçesiyle bazı kişilerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Silopi ilçesinde dün gece geç saatlerde toplanan bir grup gösterici İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 50 metre mesafedeki 3. cadde üzerinde toplanarak eylem yaptı. Göstericileri dağıtmak için olay yerine gelen zırhlı polis araçlarından biri atılan yoğun molotof kokteylerinin isabet etmesi ve sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Molotof kokteylleri sonucu motor kısmından alev alan zırhlı araç TOMA tarafından sıkılan basınçlı suyla söndürüldükten sonra araçta sıkışan polisler, arkadaşları tarafından levye ile kapılar açılarak kurtarıldı. 3. caddeye açılan ara sokaklarda da devam eden gösterilerde polis taş ve molotof kokteylleri ile saldıran göstericileri polis gaz bombası atıp, tazyikli su sıkarak dağıttı. Sabah ezanı okununcaya kadar devam eden olaylar sırasında ilçede sık sık silah sesleri de duyuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber