İçişleri Bakanlığı'ndan Ataşehir soruşturması

İçişleri Bakanlığı yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak İstanbul'daki Ataşehir Belediyesi'ne soruşturma başlattı. Bakanlık, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile bazı belediye başkan yardımcıları ve İmar Müdürlüğü'yle ilgili soruşturma izni verdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Temmuz 2015 08:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İçişleri Bakanlığı'ndan Ataşehir soruşturması

SON günlerde yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen İstanbul'daki Ataşehir Belediyesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Bakanlık, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İmar Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü ve bazı belediye başkan yardımcılarıyla ilgili soruşturma izni verdi.

26 MART'TA İZİN VERDİ

Bakanlık, Ataşehir Kaymakamlığı'nın talebi üzerine İlgezdi ile ilgili ilk soruşturma iznini 26 Mart'ta verdi. Rezidans iddialarının gündeme gelmesiyle de bakanlığın, müfettiş görevlendirerek soruşturma yürütmeye başladı. Müfettişlerin, İlgezdi dışında eski ve yeni başkan yardımcılarıyla, İmar ve Yapı Denetim Müdürlüğü'nde çalışan bazı müdürlerle ilgili inceleme yapacağı kaydedildi.

MÜFETTİŞLERE DE İNCELEME

Ataşehir'le ilgili iddiaların 2013 yılında da gündeme geldiği ve bakanlığın müfettiş görevlendirdiği belirlendi. Müfettişlerin yaptığı incelemeden sonra hazırladığı raporlarda herhangi bir usulsüzlüğe rastlamadıkları yönünde rapor hazırladığı öğrenildi. Bakanlığın o tarihte görevlendirilen müfettişlerin menfaat sağlayıp sağlamadığını ve İlgezdi ile ilgili ilişkilerini de mercek altına aldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber