Valilikten ücretsiz otopark kararına destek

Ankara Valiliğinin, esnafın otopark protestosu sırasında silahla bir kişinin öldürülmesi olayının ardından yol kenarlarındaki otoparkların tamamının ücretsiz hale getirilmesine destek vereceği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2015 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valilikten ücretsiz otopark kararına destek

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin "Yol boyu otoparkların bulunduğu cadde ve sokaklarda güvenliğin ve trafiğin sağlıklı ve emniyetli bir şekilde sağlanabilmesi için ücretsiz olarak Ankara halkı ile esnafının kullanımına bırakılmasına" ilişkin kararının uygulanmasına gerekli desteğin verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan 33 resmi ekip, 30 yunus timi, 13 motosikletli trafik ekibi, 20 güven timi olmak üzere 170 personel ile Büyükşehir Belediye Zabıtasınca oluşturulan 30 kişilik 10 ekibin çalışacağı belirtildi. Bu karara aykırı davranışlara kesinlikle izin verilmeyeceğini duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak yol boyu araç parkının ücretsiz olması, herkesin her yere süresiz olarak aracını park edeceği anlamına gelmiyor. Ücretsiz parkın sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işaretle ayrılan yol kenarlarında ve belirtilen sürelerde olacağı hususuna dikkat edilmeli. Belediye tarafından belirlenen yerler ve kurallar çerçevesinde yapılan parklar dışındaki, trafiğe aykırı araç parkına trafik ekipleri müdahale edecek. Sürücülerimizin mağdur olmaması için bu düzenlemelere uygun hareket etmeleri gerekmektedir."

Bu konuda alınan karar ve uygulamalara aykırı davranışlar için Polis İmdat 155 ile Alo Zabıta 153 nolu telefonların aranabileceği, Valiliğin internet sitesindeki iletişim bölümüne de aktarılabilecek şikayetlere polis veya zabıta ekiplerinin derhal müdahale edeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber