Alan değişikliği isteyen öğretmenlere 'şükredin' demek

Alan değişikliği isteyen öğretmenler, taleplerinin değerlendirilmesini istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Temmuz 2015 01:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alan değişikliği isteyen öğretmenlere 'şükredin' demek

Alan değişikliği isteyen öğretmenlerin memurlar.net'e gönderdiği metne aşağıda yer verilmiştir..

2012 YILINDA MEB BAKANI ÖMER DİNÇER ÖĞRETMENLER İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ OKURSA OKUDUĞU BRANŞA ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPMASINI SAĞLAYACAĞIZ DEMİŞTİ

2012 yılının yaz tatilinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer katıldığı bir Programda öğetmenlik gönül işidir kimseye zorla öğretmenlik yaptıramazsınız , biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenin mesleğini severek yaptığında başarılı ve faydalı olacağını düşünüyoruz demişti. Milli eğitim bakanı Ömer Dinçer öğretmenliği yapmak istemeyen Öğretmenlerimize kurum bulup o kuruma geçmesini sağlayacağız demişti ve ayrıca öğretmenimiz ikinci üniversite bitirdiğinde öğretmenimizin istemesi halinde o alanda öğretmenlik yapması için alan değişikliği yaptıracağız demişti şimdi ise Milli eğitim bakanlığı yetkilileri ve Bakanımız biz rutin alan değişikliği bekleyen öğretmenlere ''ekmeğiniz var şükredin demektedir.'' Şimdi bizler soruyoruz 3 yılda ne değişti de Milli Eğitim Bakanlığı rutin alan değişikliği bekleyen öğretmenlere ; alan değişikliğine sıcak bakmıyoruz demektedir.

Milli eğitim bakanlığının yetkilileri bu kadar atama bekleyen öğretmen var iken alan değişikliği yapmamız yanlış olur demektedir. Rutin alan değişikliği bekleyen öğretmenler Milli Eğitim bakanlığında kadrolu öğretmenlerdir bundan dolayıdır ki öğretmen ihtiyacı 120 bin ise alan değişikliğinden sonra da ihtiyaç 120 bin olacaktır. Ve yine Milli Eğitim Bakanlığı branş öğretmeni olarak atama bekleyen binlerce öğretmenimiz var alan değişikliği yapmamız yanlış olur demektedir. Biz rutin alan değişikliği bekleyen 10 bin öğretmenin en az 8 - 9 bin öğretmen branş öğretmeni ve bu 8 - 9 binin de en az 2 bininin asıl branşı sınıf öğretmenliği ve sınıf öğretmenliğine dönmek istiyor. Bu durumdan milli eğitim bakanlığı yetkilileri ve sendika yetkilileri ya habersizdir ya da durumu görmezden gelmektedir.

Bizim için asıl üzücü olan durumların başında gelen ise Milli Eğitim bakanlığının yapmış olduğu bu yanlış uygulamaya asıl görevleri bizim hakkımızı savunmak olan eğitim sendikalarının sessiz kalmasıdır . Sendikalarımıza çağrıda bulunuyoruz rutin alan değişikliğinin yapılması için Basın açıklaması yapıp Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunun ve rutin alan değişikliği yapılana kadar rutin alan değişikliğinin takipçisi olun . Biz Rutin alan değişikliği bekleyen öğretmenlerin haykırışları alanımıza kavuşana kadar devam edecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber