Eşler farklı kurumdaysa, kim kime tabi olur?

Ayrı kurumlarda çalışan memurların eş durumu nakilleri nasıl olur?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Temmuz 2015 01:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşler farklı kurumdaysa, kim kime tabi olur?

Nakillerde, 2014 yılı itibariyle önemli bir değişiklik olmuştur.

Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan ve çerçeve yönetmelik olarak adlandırılan "Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik", eş durumundan nakillerde uygulanacak kuralı da değiştirmiştir.

Daha önce şu kural uygulanmaktaydı:

"Madde 9- Farklı kurumlarda çalışıp da her ikisi de yer değiştirmeye tabi olan eşlerden unvan, kadro ve görev bakımından daha aşağıda bulunanın görev yeri yukarıda bulunana bağlı olarak değiştirilir."

Ancak 2014 yılında yapılan düzenlemeyle bu kural kaldırılmış ve aşağıdaki düzenleme yürürlüğe konulmuştur.

"Madde 14- c) Eşlerin farklı kurumda çalışıyor olması halinde kurumlar arasında gerekli koordinasyon sağlanmak suretiyle her iki kurumun da öncelikli hizmet ihtiyacının bulunduğu yere,"

Değerlendirme:

2014 yılındaki önceki düzenlemeye göre unvan, kadro ve görev bakımından aşağıda bulunanın yeri üste göre değiştiriliyordu. Bir örnek verecek olursak, memurun görev yeri şube müdürüne göre değişiyordu.

Ancak 2014 yılında astın üste göre yer değişikliği yapabilmesi uygulaması kaldırılmıştır. Yeni düzenlemeye göre iki kurum gerekli koordinasyonu sağlayacak ve her iki kurumunda nerede hizmet ihtiyacı var ise orada birleştirme sağlanacaktır. Bir örnek verecek olursak eşlerden birisi Tarım Bakanlığında mühendis diğer eş ise MEB'de öğretmen ise, iki kurum iletişime geçecek ve her iki kurumunda öncelikli olarak hizmet ihtiyacının olduğu ilde birleştirme sağlanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber