Mahkeme, Avrasya Tüneli'nin bağlantı yollarının yürütmesini durdurdu

CHP'lilerin başvurusu üzerine 2. İdare Mahkemesi, Avrasya Tüneli'nin Avrupa bağlantı yollarının yürütmesini durdurdu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Temmuz 2015 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Mahkeme, Avrasya Tüneli'nin bağlantı yollarının yürütmesini durdurdu

İstanbul 2. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama planının iptali istemi davasında, 61 konu başlığından 37'sine yürütmeyi durdurma, 7'sine ise kısmen yürütmeyi durdurma karar verdi. Kararın ana başlıkları arasında Avrasya Tüneli'nin bağlandığı Kennedy Caddesi, Tarihi yarımada trafiğini yoğunlaştıracağı öngörülen ulaşım kararları, AVM ve otel yapılmasının önü açılan Topkapı İETT Garajı, Kumkapı Balık halinin marina olmasına ilişkin planlar yer alıyor.

BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANDI

Planı değerlendirmek üzere, 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden 3 öğretim üyesi 286 sayfalık detaylı bir bilirkişi raporu hazırladı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin bilirkişi raporuna dayanarak verdiği ara karar 'oy çokluğuyla kabul edildi.

Tarihi yarımada bölgesindeki araç trafiği ve sahil şeridinde yer alan Kennedy Caddesi'ne ilişkin ulaşım kararında araç trafiğinin kademeli olarak azaltılmasına ilişkin politikaların benimsenmesine rağmen Aksaray, Yenikapı, Eminönü kavşaklarda yolların yer altına alınmasının hızlı trafik akışına neden olacağı belirtildi.

Kazlıçeşme ve Göztepe 15 dakika

Avrasya Tünel Projesi tamamlandığında İstanbul trafiğine de nefes aldıracak, köprülerin yoğunluğunu da azaltacak. Proje bittiğinde Kazlıçeşme-Göztepe arasının 15 dakikaya ineceği hesaplanıyor.

Trafik hızlanır şerhi kondu

Kennedy Caddesi'nin 3 şeritten 4 şeride çıkarılması ve alt geçit gibi uygulamaların trafik hızını arttıracağı ifade edildi. Oyçokluğuyla verilen kararda Bahtiyar Kayışoğlu, aksi yönde görüş verdi. Kayışoğlu projenin Asya ve Avrupa arasındaki süreyi kısaltacağı şerhi düştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber