Trafikte bayram tatili çilesi

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala İstanbul'da bayram yoğunluğu başladı. Dün akşamdan beri etkili olan trafiğin bu akşam saatlerinde daha da yoğun olması bekleniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2015 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafikte bayram tatili çilesi

Ramazan Bayramı'nı memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar, İstanbul'da yoğun trafik oluşturdu. Haliç Köprüsü üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafikte ilerleyemeyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bayram trafiği öğlen saatleriyle birlikte başladı. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri üzerinde araç yoğunluğu giderek artınca vatandaşlar zor anlar yaşadı. Saat 13.00 itibariyle Boğaziçi Köprüsü'ndeki trafik Haliç Köprüsü'nü de etkilerken, uzun kuyruklar oluştu.

"4'üncü köprüyü de yapsınlar"

Trafikte ilerlemeye çalışan bir vatandaş, "Her halde köprüye geçmek 3-4 saat sürecek" derken, bir başka vatandaş ise, "Bir türlü çözüm bulamadılar. 4'üncü, 5'inci köprüyü yapsınlar" dedi. Başka bir vatandaş ise, "Bayram trafiği normal" diye konuştu. Trafiğin akşam saatlerine doğru daha da artması bekleniyor.

TEM OTOYULU'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Ramazan Bayramı öncesi TEM Otoyolu'nda çift taraflı olarak trafik durma noktasına geldi. Tatili memleketinde geçirmek için öğle saatlerinden itibaren yola çıkan vatandaşlar yolda kaldı. Ramazan Bayramı'nı memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar, İstanbul'da trafik yoğunluğuna neden oldu. Yoğunluk nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Özellikle mesai saatinin sona ermesinin ardından trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.

KÖPRÜLERDE BAYRAM TRAFİĞİ

İstanbul'da bayram trafiği erken başladı. Öğle saatlerinden sonra oluşan yoğunlukla birlikte trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek için erkenden yola çıkan vatandaşlar, trafik yoğunluğuna neden oldu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü başta olmak üzere TEM otoyolu ve ana arterlerde trafik felç oldu. Akşam saatlerinden itibaren yoğunluğun daha da artması ve gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

İSTANBUL OTOGARI'NDA TATİL YOĞUNLUĞU

Ramazan Bayramı öncesi İstanbul Otogarında tatil yoğunluğu başladı. Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar yolculuk için soluğu otogarda alınca yoğunluk yaşandı. Yarın başlayacak 4 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar İstanbul Otogarına akın etti. Ramazan ayı boyunca sakin günler geçiren İstanbul Otogarı, bayram tatili ile birlikte hareketli günlerine geri döndü. Vatandaşların talebine ek seferle karşılık verilirken, yolcularını alarak yola çıkan otobüsler otogar çıkışında yoğunluk oluşturdu. Otogardaki yoğunluğun yarın gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor. Tatili memleketlerinde aileleri ile birlikte geçirmek istediklerini belirten vatandaşlar otogardaki yoğunluğa rağmen tatile çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

CEM OTOGARLARDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte otogarlarda da bayram yoğunluğu yaşanıyor. İstanbul Otogarı'nda yaşanan yoğunluk cep otogarlarda da etkisini gösteriyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte İstanbul Otogarı'nda gözle görülür yoğunluk yaşanırken, kentte bulunan diğer cep otogarlarında da hareketlilik göze çarpıyor. Bayram yoğunluğu bugünden itibaren başlarken, yoğunluğun en fazla yaşandığı yerler arasında cep otogarlar yer alıyor. Eyüp'e bağlı Alibeyköy'deki Cep Otogarı'nda tatil için yola çıkan bazı vatandaşlar bilet sıkıntısı çekmemek için haftalar öncesinden bilet aldıklarını dile getirdi. Kimi vatandaşlar ise yaşanan yoğun trafik sıkışıklığına dikkat çekti.

SAMSUN D-100 KARAYOLUNDA YOĞUNLUK

ÇORUM'un Osmancık İlçesi İstanbul-Samsun D-100 karayolunda, Samsun yönüne aşırı yoğunluk nedeniyle trafik akışı durma noktasına geldi. Ramazan bayramının yaklaşması nedeniyle tatilciler de yollara düştü. Gerek 4 günlük bayram tatili gerekse Ramazan ayının sonuna gelinmesiyle birlikte yaz tatiline çıkacak olanlar karayollarında uzun araç konvoylarına neden oldu. Çorum'un Osmancık İlçesi girişinde İstanbul-Samsun D-100 yolu üzerinde Kamil Işıklı kavşağından itibaren Samsun yönüne uzun araç kuyruğu nedeniyle yoğunluk oluşurken, trafik akışı durma noktasına geldi. Bölge ve şehir içi trafik ekipleri, İstanbul-Samsun D-100 karayolunda araç yoğunluğunu azaltmak için ışıklı kavşaklarda sürücüleri zaman zaman ikaz ederek trafik kurallarına uymaları için yönlendiriyor.

Bayram tatili için İstanbul'dan Karadeniz yönüne giden sürücüler, sıcaktan ve araç yoğunluğundan şikayetçi olduklarını belirtti. Trafik polisleri de yoğun bir mesai harcayarak sürücülerin dikkatli olmaları ve herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemeleri konusunda uyardı.

GELİBOLU'DA BAYRAM TATİLİ YOĞUNLUĞU

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'ndeki arabalı vapur iskelesinde, bayram tatiline erken çıkanlar uzun kuyruklar oluşturdu. İlçe merkezi de yoğunluktan etkilendi. Avrupa'dan Anadolu'ya geçişi sağlayan Gelibolu-Lapseki ve Gelibolu-Çardak arasında çalışan arabalı vapur ve mini feribotlarda yaklaşan bayram tatili öncesi araç ve yolcu yoğunluğu başladı. Bayramı geçirmek için İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nden İzmir, Bursa, Antalya, Kuşadası, Bodrum ve Edremit Körfezi'ne gidecek olanlar Gelibolu-Lapseki hattını doldurmaya başladı.

İSKELELER DOLDU, D-100 KİLİTLENDİ

Saatler ilerledikçe TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde trafik yoğunluğu iyice artarken, Eskisisar'daki İDO'nun 18 feribot çalıştırdığı iskele meydana saat 17.00 itibarıyla tamamen doldu. Araç kuyrukları bekleme alanının dışına taşmaya başladı.

TEM yolunda saat 17.00 itibarıyla yoğunluğa rağmen trafik normal akışını sürdürürken, D-100 karayolunun Gebze- İzmit arasında alışılmışın dışında bir yoğunluk başladı. D-100'ün Dilovası geçişinde trafik adım adım ilerlemeye başladı. Zaman zaman duran trafikte sürücüler zor anlar yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber