Sahte imza ve kaşeyle ihale dağıtmışlar!

Yolsuzluk ve haksız kazanç iddialarıyla gündeme gelen Ataşehir Belediyesi'nde yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Sahte imza ve kaşeler kullanarak ihale dağıtan ve kamuyu zarara uğratan bazı belediye yetkililerinin, ağır cezada yargılandığı öğrenildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Temmuz 2015 08:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sahte imza ve kaşeyle ihale dağıtmışlar!

Kemal Gümüş

Yolsuzluk ve haksız kazanç iddialarıyla gündeme gelen Ataşehir Belediyesi'ndeki yeni ihale skandalını STAR ortaya çıkardı.

TBMM'de yemin ederken sol elini havaya kaldırarak şov yapan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve belediye yetkililerinin, milyonluk ihalelerde yaptığı usulsüzlük ve yolsuzluklar akıllara durgunluk verdi. Bu konuda 2009-2012 yıllarında Ataşehir Belediyesi'nde Hukuk İşleri Müdür Vekili olarak görev yapan avukat Erdal Ilıkgöz'ün şikayet dilekçesi skandalın boyutunu gözler önüne serdi. 2013 yılının şubat ayında savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, birçok ihale komisyonunda görev aldığını belirten Ilıkgöz, çok sayıda ihalede yolsuzluk ve usulsüzlükler yapıldığını ihbar etti.

Sahte kaşe ve imzayla ihale

Suç duyurusunda Ataşehir Belediyesi görevlileri ve yetkililerinin cezalandırılmasını talep eden Ilıkgöz, "Bazı ihaleleri benim yerime sahte imza veya imza kaşesi atarak tamamlamak suretiyle sahtecilik yapan ve ihaleye fesat karıştıran kişi veya kişilerden şikayetçiyim" ifadeleri kullanıldı. Şikayet dilekçesinde bu şekilde 12 ihale gerçekleştirdiğini vurgulayan Ilıkgöz, bilirkişinin de sahte imza ve kaşe kullanıldığını tespit ettiğine dikkati çekti.

Milyonluk kamu zararı oluştu

Ilıkgöz'ün şikayetinin ardından yapılan soruşturmada, özellikle 2010-2011 yıllarında yapılan ihalelerde kamunun milyonlarca lira zarara uğratıldığı belirlendi. Sahte imza ve kaşe ile verilen ihalelere ilişkin birçok belediye çalışanı hakkında Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ataşehir Belediyesi üst düzey yetkilileri hakkındaki davanın halen devam ettiği bildirildi.

Kurtlar Vadisi Ataşehir

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin hukuksuzluklarına karşı çıkanlara yönelik tavrı yine sert oldu. İlgezdi'nin avukat Ilıkgözü darbettirdiği ve kafasına silah dayatıp tehdit ettiği iddia edildi. STAR'ın, 13 Temmuz'daki "Battal'a dokunan yanıyor" başlıklı manşet haberinde eski bir Ataşehir Belediyesi üst düzey yöneticisi, "Erdal Ilıkgöz, İlgezdi'nin hukuksuz işlemlerine karşı çıktığı için önce dövdürüldü. Sonra da makamında ağzına silah dayandı" sözlerini kaydetmişti.

İGEZDİLERİN SERVETİ BATTAL BOY

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin ve eşinin Buz Rezidans'ta 17, Bağdat Caddesi'ndeki Four Winds Residance'ta ise 3 lüks residans dairesinin olduğunu ortaya çıkmıştı. Diğer yandan İlgezdi ailesinin yakınlarının da Ataşehir'de rezidans dairesinin olduğu belirlenmişti. Battal İlgezdi'nin 4 yaşındaki kızının üzerine de birçok lüks daire olduğu tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber