ÖSYM'den bu kez Manisa skandalı!

Haber Giriş : 02 Eylül 2006 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde kayıt dönemi 4 Eylül'de başlıyor. Ancak öğrenciler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yavaşlığı ve yanlışları yüzünden yeni bir okula kayıt yaptırmanın zevkine varamıyor.

ÖSYM'nin Gaziantep'e gitmesi gereken sonuç belgelerini Manisa'ya göndermesi kızgınlığı artıran diğer bir unsur oldu. Manisa PTT'ye yanlışlıkla sadece Gaziantep'in değil bir çok ilin belgeleri de ulaştı.

Manisa PTT'ye ÖSS sonuç belgeleri kayıtların başlamasına 2 gün kala gönderildi. PTT müdürlüklerinde müdür, amir ve şef başta olmak üzere tüm personel, cuma günü öğleden sonra kuruma gelen ÖSS sonuç belgelerini, adreslere ulaştırmak için hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Üniversite kayıtlarının başlayacağı pazartesi gününe kadar adreslere teslim edilmesi gereken sonuç belgeleri, illerde adres sınıflandırılması yapıldıktan sonra ilçelere gönderiliyor. Sonuçların sadece ilçelere gönderilmesiyle iş bitmiyor, bunların adreslere de zamanında ulaştırılması gerekiyor. Bunun için adeta 2 ayağı bir pabuca giren PTT çalışanları, cumartesi-pazar günü de mesai yaparak gönderileri adreslere ulaştırmaya çalışıyor.

ÖSYM'nin hatası sonuç belgelerini geç göndermekle sınırlı değil. Bir çok ÖSS sonuç belgesi de yanlış adreslere gönderilmiş.

Gaziantep'te oturan Öznur Kaya ve Samet Çömez'in belgeleri bunlardan sadece ikisi. ÖSYM, sınavı kazanan Gaziantepli Mağralı Mahallesi 101 Sokak'ta oturan Samet Çömez'in sonuç belgesini Manisa'ya göndermiş.

Manisa PTT'de çok sayıda diğer illerin sonuç belgeler ide bulunuyor. Bunları tek tek ayıran PTT yetkilileri, yanlış adrese gönderilen sonuç belgelerini ÖSYM merkezine geri gönderiyor. Bu durum, çok sayıda öğrencinin mağdur olması anlamına geliyor.

Sonuç belgelerini almak için PTT''ye akın eden öğrenciler ise ÖSYM'nin gönderileri geç göndermesinden yakınıyor.

Gaziantep Üniversitesi'ne kazanan Celal Bora, Gaziantep'in Manisa'ya 14 saat uzaklıkta bir il olduğunu, kayıt işlemlerini halletmek için kendilerine verilen sürenin çok az olduğundan yakındı. ÖSYM'nin kayıt işlemleri için 4 günlük bir süre tanımasını az bulan Bora, "Bir taraftan kayıt süresini kısa tutuyor diğer taraftan sonuç belgelerini geç gönderiyor. Bu sonuçları bir hafta önce gönderseler ya da kayıtları bir hafta sonra başlatsalar ne olur?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber