Avcı: Ağustos'ta 37 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin dershane kanununa iptal kararının ardından dershanelerin kanunen karşılığı kalmadığını söyledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı: Ağustos'ta 37 bin öğretmen alınacak

AYM'nineski kanunu yürürlüğe sokma yetkisi olmadığının altını çizen Avcı, "Gerekçeli kararın çarşamba günü açıklanmasını bekliyoruz. Bu karardan sonra kimse kaos beklemesin. Öğrenciler, veliler, müteşebbisler tedirgin olmasın. MEB temel liselerin arkasında" dedi. AYM'nin dershanelerle ilgili iptal kararının ardından Bakan Avcı, TRT haberde bundan sonra MEB'in izleyeceği yol haritasını açıkladı. AYM'nin kararından sonra temel liselerin statüsü kalmaz iddialarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Avcı şunları kaydetti:

'HÜKÜMSÜZ KALDILAR'

Şu anda AYM'nin iptal kararı varsa bununla birlikte dershaneler hükümsüz hale gelecek. Kanunda karşılıkları yok. AYM bu durumu sonradan fark etti. İptal kararıyla ilgili gerekçede "bu kurumların dershane olarak değil kurs olarak devam edeceği" bilgisi olacağına dair duyumumuz var. Özel okul ruhsatı almamış olanların durumlarında, bugün dershane adı altında karşılığı yok.

'AYM'NİN YETKİSİ YOK'

Bu karardan sonra dönüşüm için bekleyen 2 bin 260 dershaneden isteyen ruhsatını geri çekebilir. Ama bunlar dershaneye dönüşemezler. Kurs olabilirler, özel okul olabilirler. AYM'nin eski kanunu yürürlüğe sokma yetkisi yok. Dolayısıyla dershaneye geri dönme yok. Temel liseler tedirgin olmasın. MEB temel liselerin arkasında.


KADROYA ALINMAYACAK

Bakan Avcı, dershane öğretmenlerinin sınavsız Milli Eğitim Bakanlığına alınmasıyla ilgili düzenlemenin de AYM tarafından iptal edilmiş gözüktüğünü belirterek, "Maalesef bu öğretmenlerin alımıyla ilgili düzenlemeyi gerçekleştiremeyeceğiz" dedi. MEB 5 bin öğretmen alımı için başvuruları almıştı.


37 BİN ÖĞRETMEN MÜJDESİ

Bakan Avcı, ağustos ayında ilk atama ile norm kadroya 37 bin öğretmen alınacağının da müjdesini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber