Eğitim-Sen: AKP üniversitelere müdahale ediyor

Haber Giriş : 02 Eylül 2006 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Yard. Doç. alt kadroların alımının ÖSYM'nin yapacağı merkezi sınava ve bu sınavda alınacak 70 puan şartına bağlanmasını öngören yasayı, AKP'nin ünevirsitelere yaptığı siyasi bir müdahale olarak yorumladı.

Alaaddin Dinçer yaptığı açıklamada, AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana eğitim sorunlarını çözmek yerine, çıkmaz sokağa sürüklediğini kaydetti. AKP'nin özellikle üniversiteleri karşısına aldığını ifade eden Dinçer, ?Son olarak Yard. Doç. alt kadroların alımına ilişkin olarak yapılan düzenleme ile üniversitelerin elini kolunu bağlamıştır? dedi.

Dinçer, üniversitelerin daha önce Yard. Doç. kadrolarını kendileri yaptıkları sınav sonucuna göre aldığını, 12 Temmuz gününde çıkarılan yasa ile üniversite özerkliğine ve Anayasa'nın ilgili maddelerine aykırı bir biçimde Yard. Doç. alt kadroların alımının ÖSYM'nin yapacağı merkezi sınava ve bu sınavda alınacak 70 pun şartına bağlandığını anımsattı.

?ÖSYM'nin en erken bir yılda hazırlıklarını yaparak sınava gerçekleştireceğini düşündüğümüzde, bir yıl boyunca üniversiteler okutman, araştırma görevlisi, uzman ve öğretim görevlisi çalıştırmayacaktır? diyen Dinçer, bu durumun üniversitelerin temel işlevini yerine getirmesini engelleyecek bir tutum olduğunu bildirdi. Dinçer, yasanın dolaylı olarak AKP'nin üniversitelere siyasi bir müdahalesi olduğunu belirtti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber