M.Ali Şahin: Biz memura daha fazla vermek istemez miyiz?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2006 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ?Biz, memura daha fazla vermek istemez miyiz? Bak, seçim yaklaşıyor. Bunun bir siyasi getirisi olacak ama Türkiye'yi düşünmek zorundayız?dedi.

Bakan Şahin, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Buca Belediyesince yapılan Tenis Kulübü tesislerinin açılış törenine katıldı.

Bakan Şahin burada, bir vatandaşın ?Memurlara daha fazla zam vermeyi düşünmüyor musunuz?? sorusu üzerine, Türkiye bütçesiyle ödeme ve yatırım programlarının belli olduğunu bildirdi. Harcama kalemleri içinde en fazla payı memurlara ayırdıklarını kaydeden Bakan Şahin, şunları söyledi:

?Hepimiz ev geçindiriyoruz, aile reisiyiz. Çocuk gelmiş (Baba bana şu kadar harçlık ver) diyor. Bütçene bakıyorsun, ne kadar verebilirim diye. Arzu edersin ki çocuğuna daha fazla harçlık veresin. Memur ne kadar mutlu olursa ülkenin kalkınması da o kadar iyi olur. Biz, memura daha fazla vermek istemez miyiz? Bak, seçim yaklaşıyor. Bunun bir siyasi getirisi olacak ama Türkiye'yi düşünmek zorundayız. Verdiğimiz zaman başka kalemlerden kesmek zorundayız. Çocuğuna fazla harçlık verdiğinde ya yiyeceğinden keseceksin, ya başka şeylerinden, ya da vereceksin. Biz de memura fazla verdiğimizde yatırımlardan kesmek zorundayız.?

İzmir'deki Beydağ Barajı'nın mutlak bitirilmesi gerektiğini, Ödemiş Ovası'nın ölmek üzere olduğunu kaydeden Bakan Şahin, ?Orada tarım var. Yatırımları kesersen Beydağ Barajı önümüzdeki yıl bitmez, daha sonra biter. Benim hem Beydağ Barajı'nı bitirmeye ihtiyacım var. Hem memur arkadaşlarıma enflasyonun üstünde maaş vermek gibi zorunluluğum var? diye konuştu.

Bakan Şahin, her kesimin hak ettiğini almasından yana olduklarını da ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Türkiye borçlu, borç ödüyor. Biz topladığımız verginin 50 lirasını borç olarak öderken şimdi 25'e düştü. Faizleri indirdiğimiz için daha az borç ödüyoruz. Tabii inşallah bir gün Türkiye hiç borç ödemez, hiç faiz ödemez, o zaman gelirimiz artar, memurumuza daha fazlasını veririz. Memur benim mesai arkadaşımdır. Ben onlarla birlikte devletime, ülkeme, milletime hizmet ediyorum. Ben onların moralsiz olmasını ister miyim?

Kuşkusuz ki onların daha iyi şartlarda yaşamasını isterim ama ne kadar param var ona bakarak harcama yapmak zorundayım. Bu para, benim param değil. Sizin, benim, hepimizin... Herkesin olan bu parayı ihtiyaçlara göre harcamaya gayret gösteriyoruz. Ben de Sayın Bakanım Mehmet Aydın da ne kadar maaş öngörülmüşse, o kadar para alıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber