DGS ile okuyanların, kredi veya burs talebi devam ediyor

DGS ile ara vererek geçiş yapan binlerce öğrenci, KYK tarafından burs veya kredi verilmesini bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Temmuz 2015 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DGS ile okuyanların, kredi veya burs talebi devam ediyor

DGS ile ara vererek lisansa geçiş yapan öğrencilerin kredi veya burs talebini 2013 yılında haberleştirmiştik.

Ancak Bakan Suat Kılıç, sorunu çözemedi.

Sorun hala devam etmektedir. DGS ile geçiş yapanlar Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın sorunla ilgilenmesini bekliyor.

İŞTE 2 YIL ÖNCE YAYINLADIĞIMIZ HABER

Aşağıdaki ileti Haber Gönder yoluyla gönderilmiştir.

Başbakan, bugüne değin defalarca isteyen her öğrenciye burs ya da kredi verildiğini söyledi.

Fakat durum bu şekilde değildir.

Lise eğitiminden sonra direk ön lisans ya da Lisans eğitimine başlayanlar istemeleri halinde burs/kredi alabiliyor. Ancak, bir ön lisans okuduktan sonra ailevi ya da farklı sebeplerden ötürü ara verip DGS sınavıyla Lisans eğitimine devam edenlere K.Y.K hiç bir şekilde Burs/Kredi vermiyor. Gerekçe olarak bursun en fazla 4 yıl (hazırlık ya da 5 yıllık lisans bölümleri hariç) verilebileceğini öne sürüyor.

Aslında bu dört yıllık sınırın, okulun zamanında bitirilmesini sağlamak için koyulmuş bir teşvik olarak algılanması gerekiyor. D.G.S ile geçiş yapanların okulu mevzuat gereği toplamda 4 yılda bitirmeleri imkansız, en iyi ihtimal 5 yılda biter ki bu tamamen ders/kredi/yönetmelik vb nedenlerden kaynaklanan bir durum... Öğrenci başarısının ya da başarısızlığının bir nedeni değildir.

Gelin görün özellikle bu meseleden dolayı K.Y.K bürokrasisinin eski, ağır, hantal bürokratik yapısının devam ettiğini söyleyebiliriz. Çünkü en az 5-6 defa bu konuda K.Y.K'ya başvurn adaylara hep aynı yönde cevaplar iletilmektedir. BİMER'e veya Cumhurbaşkanlığına yazılan talepler KYK'ya iletilmekte, KYK görevlileri de copy paste yaparak cevap vermektedir. Cevap genel olarak "yönetmelik gereği bu mümkün değildir" şeklinde olmaktadır.

Diğer taraftan, eğer 4 yıldan fazla burs/kredi verilmez ilkesi dahi uygulanacaksa da, kredi/burs imkanlarının 2 yıllık ön lisans eğitimini bitirdekten sonra ara verip D.G.S ile geçenlere yine de minimum 2 yıl daha kredi/burs sağlanması gerekmektedir. Çünkü ön lisans okurken iki yıl burs/kredi alan biri Lisans'a geçtikten sonra hiç olmazsa ilk 2 yıl ya da son 2 yıl burs/kredi alabilmeli..

Bu nedenlerden dolayı mağdur olan binlerce öğrenci var. K.Y.K artık bu yönetmeliği değiştirmeli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber