GTHB, 2 bin personel almayacak mı?

Tarım Bakanı, 2015 yılının başlarında "2015 yılı için Maliye'den 2000 kadro talep ettik" diye açıklama yapmıştı. Atama bekleyen adaylar için bir müjde niteliği taşıyan bu açıklamanın ardından ne atama ilanı verildi ne de Bakan 2 bin kadroyla ilgili açıklama yaptı. Merkezi atama dönemi de geride kaldı, 2 bin personel alımı belirsizliğini koruyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Temmuz 2015 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GTHB, 2 bin personel almayacak mı?

28 Ocak'ta 2 Bin Kadro Müjdesi Verilmişti!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı ile ilgili hükümet adına söz almıştı. 2014 yılı içinde yaklaşık 500 personel aldıklarını, 2015 yılı için Maliye Bakanlığı'ndan 2 bin kadro talep ettiklerini söylemişti. Tıklayınız.

Memurlar.net olarak, açıklamadan bir gün sonra yaptığımız haberde, Mehdi Eker'in günü kurtarmak, şirin görünmek için bu yönde bir açıklama yaptığına dikkat çekmiştik. Tıklayınız. Aradan geçen süre de bizi doğrulamıştır.

Talep edilen 2 bin kadroyla ilgili;

1) Sayın Bakanın 2 bin kadro talep edeceğiz şeklinde bir açıklama yapmaması daha faydalı olacaktı. Çünkü bu açıklamanın ardından adaylara hiçbir bilgilendirme yapılmamıştır.

2) 2 bin kadro talebi açıklamasının ardından atama bekleyen adaylara şartlara göre " 2 bin kadro onaylandı/onaylanmadı/onaylanacak" şeklinde bir bilgilendirme yapılmalıydı.

3) 2 bin kadroyla ilgili Bakanlığın adaylara bilgilendirme yapması faydalı olacaktır. Kadrolu mu sözleşmeli bir alım planlanmaktadır yoksa 2 bin kadro ataması hiç olmayacak mıdır?

4) GTHB bir açıklama yapmıyorsa Maliye Bakanlığı bir açıklama yapmalıdır. 2 bin kadro talebi olmuş mudur? Kadro onaylanacak mıdır?

5) Hükümet yetkililerinin umut verici açıklamalarının gerçeğe dönüşmesi için atama bekleyen adaylara net mesajlar verilmelidir. Binlerce Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi Bakanlığın 2 bin atamasını umutsuzca beklemektedir.

SONUÇ: 2013 yılında Bakanlığın 6 bin sözleşmeli personel talebi 30/05/2013 tarihinde DPB'ye sunulmuş ancak 6495 Sayılı Kanun gerekçe gösterilerek 6 bin kadro talebi ertelenmişti. 2015 yılının başlarında da 2 bin kadro talebi hangi gerekçelerle bekletilmektedir, bilemiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1000 BESYO mezununun ataması için Maliye Bakanlığı'nın onay verdiğini açıklayıp BESYO mezunlarına bayram müjdesi vermişti. Aynı şekilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da atama bekleyen mühendis ve veteriner hekimlere bayram müjdesi vermesi yerinde olacaktır.

Zeki KARA
Eğitimci-Yazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber