TRT'de her 10 günde bir kişi görevinde alındı

Haber Giriş : 03 Eylül 2006 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakit Gazetesi'nin kendisine atfen mansetten kullandigi 'TRT'de sol isgal' sözünü kullanmadigini savunan TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney'in verdigi bilgiye göre kurumda son iki yil içerisinde toplam 88 yönetici görevinden alindi. Bu da her 10 günde bir yöneticinin görevinden alindigi anlamina geliyor.

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, kurumda son iki yil içinde toplam 88 yöneticinin görevinden alindigini, yerlerine 83 kisinin atandigini bildirdi. Bu bilgi ise TRT'de her 10 günde bir yöneticinin koltugunu kaybettigi anlamina geliyor.

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloglu'nun konuyla ilgili önergesini Devlet Bakani Besir Atalay yanitladi. Atalay, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney'in kendisi hakkindaki iddialara iliskin görüslerinin bulundugu yaziyi yanit olarak Baloglu'na gönderdi.

VAKIT'E TEKZIP

Vakit Gazetesinde kendi açiklamalarina dayanilarak verilen 'TRT'de sol isgal' manset haberi üzerine söz konusu önerge kaleme alinmasina karsin, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, 'TRT Genel Müdür Vekilinin gazete mansetinde ve içerikte yer aldigi iddia edilen sekilde personelini itham eden bir beyani olmamistir' dedi. Gazeteye tekzip gönderdigini ve bunun 15 Temmuz'da yayimlandigini belirten Güney'in yaniti söyle:

'TRT'de mevzuatin engel görmedigi her görüsten insanin bulunmasi dogaldir. Aslolan insanlarin sahip oldugu siyasi görüsleri degil, bunu Anayasa geregi tarafsiz ve özerk kamu yayinciligi yapan TRT'de görevlerine yansitmamalaridir. Kurumdaki tüm personelin görevlerini yaparken buna dikkat etmesi ve uygun davranmasi konusunda hassas olunmasi disinda, personelin suçlanmasi veya bu nedenle ayrima tabi tutulmasi söz konusu degildir.' HABER-SEN, haziran ayi basinda TRT

Istanbul Radyosu önünde 'TRT'de sansüre ve baskiya son' eylemi yapmis, 'AKP Hükümeti'nin tarikatlarin cemaatlerin TRT radyo ve televizyonlarindaki agirliginin her gün arttigi, meslek odalari, sendikalar, isçiler, memurlar, issizler, engelliler, gençler, ögrenciler ve toplumun tüm muhaliflerin TRT ekranlarinda ve radyolarinda sansüre ugradigi' ve 'TRT'nin hizla artan dini yayinlarla 'tekke televizyonuna' dönüstürülmek istendigi' seklinde bildiri okunmustu. Bu eylemden sonra Vakit Gazetesi sürmansetinde 'TRT'de Sol Isgal' baslikli bir haberle çikti. Haberde TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, 'sol isgale' örnekler veriyor ve 'Adamlara güç yetmiyor' diyordu. Güney sabah bültenlerinde Vakit Gazetesi'ne yer verilemesini de söz konusu 'sol isgal' ile iliskilendiriyordu.

HER 10 GÜNDE BIR YÖNETICI GITTI

Öte yandan CHP milletvekili Feridun Baloglu, eski TRT Genel Müdürü Senol Demiröz'ün göreve atanmasindan sonra görevden alinan müdür yardimcisi, müdür, daire baskan yardimcisi ve daire baskani gibi yöneticilerden kaçinin görevden alindigini, nereye atandiginin da açiklanmasini istemisti. Buna göre; 12 Ocak 2004 ila 14 Temmuz 2006 tarihleri arasinda TRT yönetici kadrosundaki 88 kisi 'hizmetin geregi ve sorusturmalar dikkate alinarak' görevi veya görev yeri degistirildi. Bu personelin yerine ise 83 yeni yönetici atandi. Böylece 2.5 yillik süre içerisinde TRT'de her 10 günde bir yönetici görevinden alinmis ve her 11 günde bir yeni yönetici bosalan bu yerlere atanmis oluyor.

YÖNETICILERDEN ALTISINA IDARI SORUSTURMA

Güney'in verdigi bilgiye göre, yine bu tarihler arasinda hakkinda idari sorusturma açilmis olup da görevini sürdüren 6 yönetici bulunuyor. S.D. ve T.U. hakkindaki idari sorusturma sonucunda disiplin cezasi verilmezken, N.A.'ya ayliktan kemsi cezasi, E.E. ve H.M.T.'ye uyarma cezalari verildi. M.G. hakkindaki idari sorusturma ise devam ediyor. Ali Güney bu kisilerden birisi hakkinda Ankara Cumhuriyet Bassavciliginca dava açildigini ve TRT'nin bu davaya müdahil olma talebinde bulundugunu da bildirdi.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber