İşte ürünlerinden at eti çıkan firmalar!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, at eti satan yerleri, taklit ve tağşiş yapılan, içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen ürünleri açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre İstanbul, Ankara, Bursa ve Sakarya'da üretim yapan 7 firmanın sucuk, köfte, pişmiş kavurma, Ayvalık tostu ve çiğ etlere at eti koyduğu belirlendi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Temmuz 2015 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
İşte ürünlerinden at eti çıkan firmalar!

Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın internet sitesinde açıklandı.

Listede at eti satan yerler de isim isim ifşa edildi. Bakanlığın açıklamasına göre, mamulleri incelenen 7 firmanın, çiğ kırmızı et, sucuk, hazır köfte, pişmiş dana kavurma ve Ayvalık tostu ile karışık tosta at eti karıştırdığı ortaya çıktı.

Taklit ve tağşiş edilmiş ürünleri üreten firmalar hakkında 14 bin 649'ar lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Bu ürünler, masrafları sorumlusuna ait olmak üzere piyasadan toplatılacak ve ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecek. Ayrıca söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Taklit ve tağşiş yapılan 211 ürünler teşhir edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber