Zekeriya Öz'ün 'hükümet düşecek' tehdidi karara girdi

Mahkemenin eski Savcı Zekeriya Öz'le ilgili kararında, adamlarının Ağaoğlu'nun şirketinde 'Yanlış tarafta kalmayın' diyerek tehditte bulunduğu ifade edildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Temmuz 2015 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zekeriya Öz'ün 'hükümet düşecek' tehdidi karara girdi

Dubai tatiliyle ilgili masrafların kendisi tarafından ödendiğine dair belge verilmesi için 3 kişiyi azmettirdiği iddia edilen eski savcı Zekeriya Öz hakkında "basit tehdit" suçundan açılan dava yetkisizlikle Anadolu Adliyesi'ne gönderildi. Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi, kararına suç yerini gerekçe gösterdi. Taraflar yetkisizlik kararına itiraz ederlerse Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı inceleyecek, itiraz olmaması durumunda da dosya Anadolu Adalet Sarayı'na gönderilecek. Mahkeme yetkisizlik kararında, Öz'ün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak görev yaparken, Dubai tatili masraflarının kendisi tarafından ödendiğine ilişkin belge verilmesi için Tayfun Aktaş, Aytaç Ocaklı ve Osman Ağca'yı işadamı Ali Ağaoğlu'nun Ataşehir'deki çalışma ofisine yolladığı belirtildi. Şüphelilerin burada Ali Demirhan ve Halil İbrahim Demirhan'ı tehdit ettiği kaydedildi.

'TALİMAT VE YÖNLENDİRME'

Kararda şu görüşlere yer verildi: "İstedikleri sonucu elde etmek için 'Bu işin sonunun kötü olacağı, haklarında soruşturma dosyaları hazırlanacağı, işbirliğine yanaşılmaması halinde kendilerine hayatı zindan edecekleri' şeklinde tehdit eyleminde bulunmuşlardır. Hatta yapılan mücadeleyi savaş olarak yorumlayan şüphelilerin hükümetin düşürüleceğini, yanlış tarafta olduklarını, sonunda durumlarının, sonunun iyi olmayacağını, kendileri ile işbirliğine yanaşmalarını, istedikleri belge ve bilgileri vermelerinin doğru olacağını belirterek tehdit eylemini sürdürmüşlerdir. Suç tarihinde Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapan Zekeriya Öz'ün, var olduğu tahmin edilen idari ve yargısal gücüne dayanarak yapılan tehdidin müştekiler üzerinde inanılır olmasını sağlamaya çalıştıkları istenilen sonucu sağlanması için Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatı ve yönlendirmesi ile tehdit eyleminde bulundukları sonuç ve kanaatine varılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber