Polis istemediler canlı bomba içeri sızdı!

Suruç'ta 32 kişinin öldüğü saldırı öncesi HDP'lilerin tavrı, eylemin gerçekleşmesini kolaylaştırdı. Kültür merkezine polisin girmesine izin vermeyen HDP İlçe Başkanı Koçyiğit, saldırı sonrası Paralel medyaya, "Olay yerinde patlama anında polis yoktu" diyerek provokasyon içerikli açıklama yaptı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Temmuz 2015 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis istemediler canlı bomba içeri sızdı!

Kemal Gümüş

Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) gençlik yapılanmasına Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik saldırıdaki karanlık noktaları STAR ortaya çıkardı.

Çeşitli illerden Kobani'ye gitmek için Suruç'ta toplanan gençleri yalnız bırakan HDP'li vekiller ile olaydan 1 gün önce ilçede olmasına rağmen basın açıklamasını beklemeyen HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ sessizliğini koruyor.

Paralel'e açıklama yaptı

Saldırıyla ilgili kafaları karıştıran sorulara duymazdan gelen HDP'li yetkililer, saldırı sonrası yine güvenlik güçlerini hedef aldı. HDP İlçe Başkanı Suphi Koçyiğit, paralel medyanın sözcülerinden Taraf gazetesine "Patlama anında tek bir polis yoktu" açıklamasını yaptı. Oysa Koçyiğit'in patlamadan bir gün önce polislerce ESP'li gençlerin güvenliği konusunda uyarıldığı öğrenildi. SDGF'li grubun ilçeye girdiği ilk gün güvenlik uygulamasına sorun çıkartmayan Koçyiğit, saldırı öncesi ise Amara Kültür Merkezi bahçesine polisin girmesini istemedi. Suphi Koçyiğit, güvenlik güçlerine, içeride gerekli önlemleri bizzat alacaklarını söylediği öğrenildi. Olay yerindeki emniyet yetkililerinin ısrarı üzerine mülki amirlerle görüşen Koçyiğit, kültür merkezinde içinde polisin bulunmasının ve içerde kamera kaydı yapmasının rahatsızlık yaratacağını iddia etti. Koçyiğit, gerekli tedbirin içeride kendileri tarafında alınacağı sözünü verdi.

Polis içeri alınmadı

HDP'li Koçyiğit'in geri adım atmaması üzerine polis, patlamanın meydana geldiği kültür merkezinin bahçesi dışında ve çevresinde güvenlik önlemi almak zorunda kaldı.

KAMERALARI HDP KAPATTIRMIŞ !

Suruç'ta 32 kişinin öldüğü kanlı saldırıyı aydınlatmak için soruşturmayı derinleştiren güvenlik birimleri saldırıya hedef olan Amara Kültür Merkezi'nin kameralarının çalışmadığını tespit etmişti. Bombanın patladığı alanı net olarak gören kameraların neden çalışmadığını inceleyen emniyet, daha önce 6-7 Ekim olaylarında teröristlerin buraya saklandıklarını tespit etmiş, kamera görüntüleriyle çok sayıda terör yandaşının kimliği tespit etmişti. Daha sonra HDP'li Suruç Belediyesinin eylemlere katılanların yine bu yöntemle polis tarafından yakalanmaması için kameraları kararttığı belirlendi. Kameralar, saldırının yaşandığı gün de kapalı bırakıldı. HDP'lilerin bu uygulaması nedeniyle en önemli delillerden biri sayılabilecek olan görüntülere ulaşım sağlanamadı.

Ailelerden sağduyu dersi

Suruç'taki kanlı saldırıda evlatlarını kaybeden gözü yaşlı aileler, cenaze törenlerinde, HDP ve marjinal grupların provokasyonuna izin vermedi.

Suruç'ta hayatını kaybedenler için çeşitli illerde düzenlenen cenaze törenlerinde aileler, SGDF ile HDP'nin şov yapmasına izin vermedi. Ölenlerden cenazesi Trabzon'da yakınları ile HDP milletvekilleri Ziya Pir ve Emine Beyza Üstün karşıladı. Çapoğlu'nun cenazesi, baba ocağı Of ilçesindeki aile mezarlığında sabah namazı sonrası toprağa verildi. Cenaze törenine, Çapoğlu ailesinin istememesi nedeniyle HDP'li vekillerin katılmadığı öğrenildi.

Provokasyona geçit yok

Fazlı Çapoğlu, herhangi bir provokasyona sebep olmamak için cenazelerini sabah saatlerinde defnettiklerini belirterek, "Biz devletin bekası için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Biz asla provokasyona taviz vermeyeceğiz. Bu bölgede bulunan marjinal grupların cenazede gösteri yapma gayesi vardı. Biz ona müsaade etmedik ve etmeyeceğiz

"Kimseyle bağımız yok"

Saldırıda yaşamını yitiren ve Bursa'da toprağa verilen hukuk fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki Nuray Koçan'ın dayısı Süleyman Öztürk de SGDF ve HDP'ye tepki gösterdi. Bursa'daki cenaze töreninde konuşan Öztürk, "Cenaze töreninde hiçbir siyasi parti bayrağı açılmasına ve slogan atılmasına asla izin vermedik. Kimseyle bir bağlantımız yoktur. Kimse cenazemizi kullanmaya kalkmasın" dedi.

Cami bahçesinden kovdu

Yaşamını yitiren Ali Can Vural'ın cenazesi, Ordu'da toprağa verildi. Cenazeye katılmak üzere sosyalist partilere mensup yaklaşık 100 kişilik grup Kumbaşı Mahallesi Camisi'ne geldi. Grubun cami avlusuna girmesini istemeyen baba Cumhur Vural, "Çocuğumu yediniz, Allahsızlar. Kullanmayın benim çocuğumu" şeklinde bağırarak tepki gösterdi. Bunun üzerine gruptakiler, cami avlusuna girmeden dışarıda bekledi.

'Kim kandırdı çözmüş değilim'

Canlı bomba Abdurrahman Alagöz'ün babası Zeynel Abidin Alagöz, "Oğlum karıncayı bile incitmezdi. Kimler kandırdı hala çözmüş değilim" dedi.

Suruç'taki terör saldırısında canlı bombanın, Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu DNA testi ile netlik kazandı. Alagöz'ün Adıyaman Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisiyken kaydını dondurduğu belirlendi.

Öte yandan canlı bombanın Adıyaman'da yaşayan ailesi, evlerini terk etti. Alagöz ailesinin, canlı bombanın ağabeyi Yunus Emre Alagöz'den de haber alamadığı bildirildi. Alagöz'ün anne ve babasının 2003'de ayrıldığı öğrenildi. Bir firmada şoför olan baba Zeynal Abidin Alagöz, oğlunun düzenlediği saldırıyı öğrenince şoke olduğunu söyledi. Patlamada yaşamını yitirenlere çok üzüldüğünü belirten Alagöz, "Ölenler de ana-baba evladı, onlara da üzülüyorum. Ama benim oğlumun bunu yaptığı iddiasının net olup olmadığını da bilemiyorum. Biz vatanımızı, bayrağımızı seven insanlarız. Vatan bizim için bir bütündür" dedi.

6 aydır haber alamıyorduk

Altı aydır çocuklarından haber alamadığını dile getiren Alagöz şöyle devam etti: "6 aydır çocuklarımın yüzünü göremiyorum ve 3 ay önce polise kayıp müracaatında bulundum. Bu olay bizim için şok oldu ve şu anda yastayız. Oğlum gencecikti, karıncayı incitmezdi. Nasıl oldu, kimler tarafından kandırıldı çözmüş değiliz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber