Mersin'de 'rüşvetle alınan 600 bin liralık ev' tartışması

MERSİN merkez Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında haksız kazançla ev aldığı iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç ise Tarhan'ı istifaya davet etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2015 17:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Mersin'de 'rüşvetle alınan 600 bin liralık ev' tartışması

Kongre ve Sergi Sarayı'nda 21 Temmuz'da yapılan Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı sonrasında yeni otogarın işletmesini alan Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek, otogarın satışı ve kira düzenlemesi ile ilgili gündem maddesinin eylül ayına ertelenmesine tepki gösterip, karşılaştığı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a, "MHP'liler değil, asıl CHP'liler rüşvetçidir. 600 bin liralık evi nasıl aldın? Babanın parasıyla mı aldın? Aldığınız rüşvetin hesabını vereceksiniz" diye bağırdı.

VEREMEYECEĞİM HESABIM YOK

Kentin gündemine oturan rüşvetle alındığı iddia edilen 600 bin liralık evle ilgili CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Neşet Tarhan, yanlış bilgilerle kendisinin haksız yere suçlandığını söyledi. Tarhan, "Otogar işletmecisi Halit Şimşek çirkin iftiralarda bulunmuştur. Benim 600-650 bin TL'ye bir villa aldığım ifade ediliyor. 35 yıllık evliyim. Kayınpederimden kalan 100 metrekarelik 32 yıllık eski bir dairede oturuyorum. Mal beyanımı belediyeye verdim. Hayatım boyunca bir kuruşluk haksız kazanç edinmedim. Bana daireyi kendileri alsaymış, otogar konusunda düşüncem değişirmiş. Bana yanlış bilgi ile iftira atan kişiyi tanımıyorum. Ne doğrudan ne de telefonla konuşmuşluğum yok. Yaptığı suçlama, iftira için Cumhuriyet Savcılığı'na bugün başvurumu yaptım" dedi.

Ardından söz alan CHP İl Başkanı Özyiğit, son günlerde yaşanan gelişmelerin MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın kent yönetiminde yaptığı hataları CHP üzerine yıktığını söyledi. Özyiğit, "Meclis üyelerimize ve Mezitli Belediye Başkanımıza çamur atma gayretini reddediyor ve kınıyorum. Bir konu da istediğiniz sonucu almadığınızda duygusal yaklaşımla 'Çamur at izi kalsın' anlayışını yakıştırmıyorum"diye konuştu.

NEREDEN BULDU?

MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç ise Başkan Tarhan ile ilgili iddialarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Hakkında rüşvet iddiası olan MHP'li Büyükşehir Meclis Üyesi Kıyas Uslu'yu istifaya davet eden ve meclisi protesto eden CHP, AKP ve HDP acaba aynı hassasiyeti Neşet Tarhan içinde gösterebilecek mi? Hakkındaki rüşvet iddialarına şerefli şekilde istifa ederek karşılık veren ve aklanmak için yargıya giden Kıyas Uslu'nun gösterdiği etik davranışı acaba Mezitli Belediye Başkanı Tarhan gösterebilecek midir?"

Mustafa ERCAN/ MERSİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber