Okulu sevme oyunu

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim yılının ilk gününde ağlayan minikleri görmek klasik bir manzara. Ancak bu yıl ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı 1'inci sınıfları bir hafta erken başlatarak yeni bir dönem açıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde ilk defa olarak, birinci sınıfa başlayan çocukların yaşadığı okul korkusunu çözmek için, onları okula bir hafta erken çağırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özden, bu kararı almak için geniş çaplı bir çalışma yaptıklarını, ABD'li pedagoglar ve dünyaca ünlü eğitimcilerinin araştırmalarından yararlandıklarını söyledi. Prof. Dr. Özden, bu alıştırma haftasında yapılacakları da şöyle anlattı: "Birinci sınıfa kayıt olan öğrenciler ve veliler tatilin son haftası okula gelecekler. Çocuklar sınıfıyla, öğretmen ve arkadaşlarıyla tanışacak. Okul binasını gezip öğrenecek. İhtiyaçlarını nerede karşılayacakları, acil durumlarda kime başvurmaları gerektiği anlatılacak. Aynı zam a nd a o n l a r a okulda yiyecek ve içecek ikramı yapılacak. Çocuklar yeni arkadaşları ve öğretmenleriyle bahçede oyunlar oynayarak okula alışacak."

ÇANTALAR HAFİFLİYOR

Prof. Dr. Özden, 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıfların okul karneleri ve kitaplarının de o yaş grubundakilerin beklentilerine uygun olarak renkli tasarımlarla süsleneceğini belirtti. Okula bir hafta önce gelerek alışacak olan minikler için yapılacak bir başka değişiklik de, taşımak zorunda kaldıkları boylarından büyük çantaları hafifletmek olacak. Talim Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. İrfan Erdoğan, hafif çanta projesiyle ders kitaplarının ilgili bölümler halinde fasikülleştirilerek öğrencilere verileceğini söyledi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber