Bakanlık 'bizim' dedi, plakalar polisin çıktı!

Peş peşe park etmiş halde görüntülenen ikiz plakalı araçlar dinleme tartışması yaratmıştı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri araçların kendilerinin olduğunu açıkladı. Araçların plakaları ise polise kayıtlı çıktı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Temmuz 2015 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık 'bizim' dedi, plakalar polisin çıktı!

Mesut HAN/EDİRNE-Müslim SARIYAR/İSTANBUL

İstanbul Seyrantepe'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il başkanlıklarına 100 metre mesafede arka arkaya park etmiş halde görüntülenen aynı plakalı (06 L ....) 2 araç, 'yasadışı dinleme' tartışması başlatmıştı. CHP ve MHP, hükümetin açıklama yapmasını istemişti. Ancak dün, o araçların Sağlık Bakanlığı'na ait olduğu iddia edildi.

'SIRADAN YÖNTEM'

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, araçlardan 'sedan' tipi olanın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun İstanbul'da kullandığı makam aracı olduğunu, diğerinin ise bakanlığın koruma araçlarından biri olduğunu belirtti.

Söz konusu araçların bölgedeki sanayiye olağan kontrol için götürüldüklerini söyleyen yetkililer, 'ikiz plaka'nın da Başbakanlık ve bakanlık koruma araçlarında uygulanan 'sıradan' bir yöntem olduğunu ifade etti. Biri Audi diğeri Wolkswagen marka araçlardaki 'ikiz' plaka ise trafik tescilde Emniyet üzerine kayıtlı çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber