DGS yarın yapılacak

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (2015-DGS), yarın yapılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2015 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DGS yarın yapılacak

ÖSYM tarafından yapılacak sınav, saat 09.30'da başlayacak ve 140 dakika sürecek.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan 120 sorudan oluşan yetenek testi uygulanacak. Sınav, bazı illerde gerçekleştirilecek.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecekler.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.

Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınacak ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklar.

Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklar ve sınava giriş belgelerini toplayacaklar. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber