İbrahim Kalın: Çözüm süreci manipüle ediliyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde kaleme aldığı makalede, hava operasyonlarıyla Türkiye-Suriye sınırının IŞİD'ten temizlenmesinin hedeflendiğini söyledi. Kalın, PKK'nın da kendi çıkarı için çözüm sürecini manipüle ettiğine dikkat çekti.

Haber Giriş : 25 Temmuz 2015 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İbrahim Kalın: Çözüm süreci manipüle ediliyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde kaleme aldığı makalede IŞİD'e karşı düzenlenen hava operasyonlarının amacının sınırda güvenliği sağlamak olduğunu söyledi.

İbrahim Kalın makalesinde şu ifadeleri kullandı:

Operasyonların hedefi Türkiye-Suriye sınırını IŞİD ve diğer güvenlik tehditlerinden temizlemektir. Sınırın güvenliği, hem Türkiye hem de aralarında Özgür Suriye Ordusu'nun da bulunduğu ılımlı Suriyeli muhalifler için kritik önemde.

Uluslararası toplumun Esad rejimini iktidardan uzaklaştırmada başarısız olması, Türkiye-Suriye sınırını, Türkiye için büyük bir güvenlik tehdidi haline getirdi. Son olaylar Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge oluşturma çağrılarının önemini birkez daha gösterdi.

IŞİD ve PKK, şiddet ve terörizmi kullanarak siyasi kazançlar elde etmeye çalışıyor. hiçbir demokrasi buna müsaade etmez.

PKK'nın çözüm sürecini çıkarları için manipüle ettiği giderek açık hale geliyor.

PKK, Suriye'deki savaşı ve IŞİD'le mücadeleyi kendisine siyasi ve askeri alan oluşturmak için bir bahane olarak kullanıyor. PKK, bu artan tansiyonla kısa vadeli kazanç hesapları yapıyor olabilir. Ama bu politikası Suriye'de geri tepecektir.

HDP, PKK'nın terörizm politikalarını haklı göstermek için çaba harcıyor. Saldırıları PKK üstlendiği halde HDP'liler PKK'yı kınamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber