Astsubayların zorlu eğitimi: Biri ıskalarsa hepsi kaybediyor

Astsubay adayı öğrenciler, İzmir'de, 40 dereceye yaklaşan sıcaklık altında, irade ve sabır sınırlarının zorlandığı kampta zorlu bir eğitimden geçiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2015 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Astsubayların zorlu eğitimi: Biri ıskalarsa hepsi kaybediyor

EMRE UMURBİLİR

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Menteş Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde düzenlenen kampa katılarak, 40 dereceye varan sıcaklıkta güç, irade ve sabır sınırlarının zorlandığı etaplarda teorik bilgilerini sahada uygulama fırsatı yakalıyor.

Balıkesir'de bulunan Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 1. sınıfın sonunda 6 hafta, 2. sınıfın sonunda ise 3 haftalığına Menteş Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde kampa giriyor.

Bu yıl yaklaşık bin astsubay adayı, kampta, yıl boyu teoride öğrendiklerini uygulama olanağı buluyor.

Her hafta temposu artan yoğun eğitimler sonucunda astsubay adaylarının kazandıkları yetenekler, "Kartal İrade Parkuru"nda düzenlenen yarışmayla üstlerince değerlendiriliyor.

Yarışma, teçhizatla 17 kilometre koşulan hedef bulma parkuru ve 8 aşamadan oluşuyor.

Hedef bulma parkurundaki güç kazandırma atışlarında on beşer öğrenciden oluşan tim üyelerine, üçer atış hakkı veriliyor. Bu öğrencilerden biri, 3 atışta da isabet sağlayamazsa atışlar, tüm tim üyeleri için tekrarlanıyor. Aynı durum yinelenirse tim, yarıştan diskalifiye ediliyor.

Ayrıca, güç ve engel parkurundaki 26 engelden herhangi birinde ceza puanı alan timlere bir şans daha veriliyor.

Zorluk derecesi yüksek engeller

İkinci aşamadaki engelli koşu parkurunda teçhizatlarıyla mücadele veren öğrenciler, bomba isabet parkurunun ardından da çamur engel havuzuna giriyor.

Yaklaşık 40 derece sıcaklıkta mücadele edilen bu zorlu parkur, 5-6 saatte tamamlanabiliyor.

En iyi dereceye sahip 6 tim, finalde karşılaşıyor, dereceye giren timlere çeşitli ödüller veriliyor.

Sıcak havada dayanıklılık testi

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu 2. Öğrenci Tabur Komutanı Yarbay Hilmi Kürkçü, AA muhabirine, hava sıcaklığındaki yükselmenin, iradenin zorlanması ve azmin gösterilmesi açısından arzuladıkları durumlardan biri olduğunu söyledi.

Kürkçü, "hayatı idame eğitimi" kapsamında astsubay adaylarının Uzun Ada bölgesine helikopter ve çıkarma gemileri vasıtasıyla az miktarda su ve ekmekle bırakıldıklarını ve 24 saat geçirmelerinin sağlandığını aktardı.

Askeri dağcılık eğitmeni Binbaşı Ersin Dinçer de engellerin, personele cesaret ve öz güven kazandırdığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber