Büro Memur-Sen üyelerinin bisikletli eylemi

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi taleplerini duyurabilmek amacıyla Ankara'ya gitmek üzere Balıkesir'den yola çıkan bisikletli grup Yalova'ya geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2015 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büro Memur-Sen üyelerinin bisikletli eylemi

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi taleplerini duyurabilmek için bisikletle Balıkesir'den Ankara'ya yola çıkan Memur-Sen'e bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) üyesi grup Yalova'ya ulaştı.

Büro Memur-Sen Yalova Şube Başkanı Durmuş Akçal, bisikletli grupla şube binasında görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Taleplerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akçal, şunları söyledi:

"Büro Memur-Sen olarak kamu görevlilerinin insanca yaşaması, güvenceli işi, güvenli geleceği için toplu sözleşme görüşmeleri öncesi kamu görevlilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için Yalova'dan kamu görevlileri adına hükümet yetkililerine sesleniyor ve bütçeden hakkımızı istiyoruz. Bunun için mücadelemize aralıksız devam ediyoruz. 3 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme öncesinde Balıkesir'den başlattığımız ve Ankara'da son bulacak olan 800 kilometrelik bisiklet sürüş eylemimiz bunun bir kanıtıdır. Bu eylem unutulan, hakları ellerinden alınan memurlarımızın eylemidir, hak eylemidir, adalet eylemidir."

Bisikletli grup Yalova'nın ardından Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu güzergahını takip ederek Ankara'ya ulaşacak ve 1 Ağustos'ta Güven Park'taki basın açıklamasına katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber